viatges per als més grans

Per primera vegada en 39 anys, hi ha places lliures a Catalunya de l'Imserso

Els únics llits lliures són a l'autonomia catalana, on només s'ha venut el 20% de l'ocupació disponible

17208284 591

17208284 591 / Joan Puig

1
Es llegeix en minuts

Per primera vegada hi ha places de l'Imserso per viatjar a Catalunya dos mesos després de posar-se a la venda aquests viatges a baix preu per als més grans. La Federació d'Agències de Viatges Fetave va destacar aquest divendres que, en 39 anys d'història del programa de l'Imserso, "és la primera vegada que dos mesos després d'iniciar-se la seva comercialització segueixen quedant places, totes a Catalunya, on només s'han comercialitzat el 20% de les existents".

La Conferència de Presidents d'Associacions Empresarials de Fetave que se celebra a Màlaga ha abordat la crisi independentista i el seu impacte en el turisme, ha informat aquesta organització en un comunicat. La Fetave ha recordat que el 30 de setembre "va llançar la primera veu d'alarma" sobre l'impacte negatiu de la situació en el turisme de Catalunya.

Entorns segurs

"Encara que no tothom ho va voler veure així en aquells moments, el turisme, la crida de la felicitat, reclama entorns estables, segurs i confortables, allunyats d'imatges conflictives que generen angoixa i preocupació", afegeix el comunicat. Núria Martínez, presidenta de l'Associació Catalana d'Agències de Viatges (Asacat), ha ressaltat que ha arribat el moment de "capgirar la situació, deixar enrere la crisi gravíssima que hem travessat i posar-nos a treballar per recuperar el turisme i donar estabilitat, confiança i seguretat a la imatge de Catalunya a Espanya i el món sencer".

Notícies relacionades

Per als participants en aquesta reunió, el turisme "ha de ser una oportunitat per superar aquesta crisi i no solament per raons purament d'interès econòmic, sinó per aprofitar la importància que té el turisme i els viatges com l'activitat econòmica i social més inclusiva".

Compromís amb Catalunya 

"Per als catalans és un orgull ser una potència turística nacional i internacional i és un autèntic avantatge per afrontar i superar la crisi actual per la imatge que transmet de la societat catalana com a exemple de destí i cultura acollidora i cosmopolita, encantada d'obrir-se al món i de rebre i integrar tothom que la visita", segons la Fetave. En aquest sentit, ha manifestat el seu "ferm compromís per Catalunya i el seu turisme, per la seva capacitat d'acollida i la seva riquesa vital i patrimonial i per cridar l'atenció del conjunt de la societat que Catalunya segueix sent un dels millors destins turístics del món".