EDICIÓ D'ÈXIT

La Smart City Expo, un test per a les futures fires

"No hi ha hagut cancel·lacions ni baixes per motius polítics", afirma el director de la mostra

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

La Smart City Expo World Congress, que se celebra fins dijous al recinte de Gran Via de l’Hospitalet, és la principal cita firal del món dedicada a les ciutats intel·ligents. Empreses com Microsoft, Huawei, ZTE, Alstom o Siemens mostren al saló els seus avenços tecnològics, en un congrés que compta amb representants de 700 metròpolis d’arreu del món. Aquesta edició és especial perquè no tan sols batrà rècords, sinó perquè és la primera gran cita econòmica que se celebra  a Catalunya després de  l’aplicació de l’article 155.

    

El context polític, no obstant, no afecta gens la celebració de la fira. «La Smart City Expo està sent un èxit. Creixem el 20% en superfície expositiva, el 14% en expositors, i confiem a tenir 17.000 assistents, el 15% més», explica el director de la fira, Ugo Valenti.

Notícies relacionades

    

«No hi ha hagut cancel·lacions ni baixes per motius polítics. Tampoc hi ha hagut expositors que hagin sigut baixa per aquests motius. El que sí que hem tingut són moltíssimes trucades i correus d’expositors i visitants preguntant-nos si era segur venir. Hem llançat comunicats desmentint que hi hagi problemes. S’ha de combatre aquesta imatge, i el millor que ens pot passar és que fires com aquesta siguin un èxit per demostrar que no hi ha problemes a Catalunya, que l’activitat econòmica es manté, i fins i tot creix», afegeix Valenti. «Barcelona i Catalunya no s’aturen», va afirmar l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. «L’èxit d’aquesta edició és el millor missatge que podem donar al món», va sentenciar. «Hi ha molta gent de la GSMA –organitzadora del Mobile World Congress– mirant aquesta fira, dins, i segur que els donarà molta confiança tant a l’organització com als expositors internacionals que poguessin tenir dubtes», va assegurar Valenti.