escàndol internacional

Hisenda investigarà d'ofici els que apareguin en els 'Papers del paradís'

Trias nega les acusacions i anuncia accions legals contra els que li atribueixin figurar en una empresa familiar de les illes Verges

zentauroepp40119035 gra143  madrid  15 09 2017   el ministro de hacienda  crist 170915134534

zentauroepp40119035 gra143 madrid 15 09 2017 el ministro de hacienda crist 170915134534 / Angel Diaz

2
Es llegeix en minuts

El ministre d'HisendaCristóbal Montoro, ha assegurat aquest dilluns que l'Agència Tributària actuarà d'ofici respecte als contribuents que apareguin als 'Papers del paradís', informe en què s'identifiquen societats domiciliades en paradisos fiscals i persones vinculades.

En declaracions als mitjans abans d'unes jornades organitzades per la Federació d'Associacions de Cossos Superiors de les Administració Civil de l'Estat (Fedeca), Montoro ha fet a més una crida a "assessors jurídics i fiscals" perquè no col·laborin en l'ocultació de patrimonis i activitats, i ajudin a evitar que aquestes situacions es produeixin. Segons ha dit, són "situacions que avui la societat no entén" tant si provenen d'empresaris com de funcionaris o autoritats polítiques. 

Preguntat per si l'exalcalde de Barcelona i president del grup municipal del PDECat, Xavier Trias, hauria de dimitir després d'haver aparegut en els 'Papers del paradís', Montoro ha eludit pronunciar-se i ha assegurat que li correspon al mateix Trias donar les explicacions pertinents.

Desmentiment de Trias

Xavier Trias va negar tenir comptes o "productes financers" a l'estranger ni haver participat en "operacions financeres" relacionades amb la seva família. El seu nom apareix entre els de 127 dirigents polítics de tot el món, empresaris, artistes i futbolistes amb societats en paradisos fiscals. Segons les informacions, revelades a Espanya per la Sexta i 'El Confidencial', Trias formaria part d'un 'trust' familiar a les illes Verges, fet que el polític ha negat en declaracions als mitjans i en el citat comunicat difós a través de la xarxa social.

Notícies relacionades

"Mai he tingut cap relació amb cap compte o cap altre producte financer a l'estranger; mai he tingut diners a l'estranger; mai he tingut coneixement ni he participat en operacions financeres suposadament lligades a la meva família", assegura l'exalcalde de Barcelona en el seu comunicat. Manifesta, a més, que "mai" s'ha ocupat dels temes econòmics dels seus pares ni dels seus germans, i lamenta que no se li permetés "veure i estudiar" els documents en què apareixen el seu nom i el de la seva família relacionats amb paradisos fiscals per poder "rebatre" o "donar alguna explicació" sobre aquestes acusacions.

Trias anuncia que ell i els seus germans emprendran accions legals contra els mitjans que han difós aquesta investigació per "aclarir qualsevol informació relacionada amb els nostres pares" i per aconseguir els documents que els relacionen amb aquest cas "i poder-ne verificar la veracitat". L'exalcalde recorda, així mateix, que "no és la primera vegada" que rep aquest tipus d'acusacions que "posen en dubte" la seva honestedat "i que després s'han demostrat falses".