La Generalitat crea un 'domicili virtual' per a empreses

La modalitat, molt implantada a Estònia, permet a les empreses operar en un territori sense haver d'establir-s'hi físicament

zentauroepp32543632 reconocimiento de voz  2   reconocimiento facial y de voz y 170412185500

zentauroepp32543632 reconocimiento de voz 2 reconocimiento facial y de voz y 170412185500

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

En plena allau de trasllats de seus socials de Catalunya a altres llocs de l'Estat, la Generalitat ha anunciat la creació del certificat d''e-residència' per a empreses 

El model s'inspira en el sistema que es va implantar a Estònia el 2014, que ha aconseguit més de 4.000 empreses establertes d'aquesta forma. En aquest país les empreses que s'acullen al sistema paguen una quota periòdica a l'Estat. A canvi el Govern d'aquest país proporciona a les empreses estrangeres la infraestructura digital necessària per gestionar el negoci des de la distància.

Identificació digital 

Identificació digital Aquesta identificació digital, que fonts del Govern de la Generalitat asseguren que estava prevista i s'hi treballava des de fa diversos mesos, permetrà posar en marxa i administrar un negoci des de Catalunya "sense que l'empresa s'hi hagi d'establir físicament".

També podran obrir comptes bancaris 'on line' o formalitzar contractes i altres tràmits administratius mitjançant firma digital.

Notícies relacionades

L'objectiu de la mesura, que no equival a obtenir el certificat de residència o de ciutadania, "és atraure talent i inversions internacionals, afavorir el desenvolupament de projectes estratègics i avançar en el posicionament de Catalunya com a referent en l'àmbit de la innovació digital, segons fonts de la vicepresidència i Conselleria d'Economia.

Aquesta iniciativa s'emmarca en l'estratègia SmartCAT. El Govern recorda que el sector de les tecnologies de la informació i les comunicacions (TIC) "és un dels àmbits més dinàmics de l'economia catalana, amb prop de 13.800 empreses actives i 104.900 persones ocupades.