Planeta decideix traslladar la seu després del discurs de Puigdemont

El grup editorial havia anunciat el seu moviment cap a Madrid en cas que hi hagués declaració d'independència

ealos475328 edificio central del grupo planeta en barcelona

ealos475328 edificio central del grupo planeta en barcelona / LAURA GUERRERO

1
Es llegeix en minuts

El Grupo Planeta ha decidit consumar el trasllat de la seu social a Madrid després de la intervenció del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, al Parlament. El moviment implica que el Consell d'Administració del grup entén que el Govern no ha fet l'únic pas possible per evitar el seu trasllat, que hauria sigut la suspensió clara de la declaració d'independència.

El Consell d'Administració del Grupo Planeta va informar en una nota dilluns passat que traslladaria el domicili social a Madrid si es produïa una declaració unilateral d'independència a Catalunya "davant la inseguretat jurídica que es produiria i per protegir els interessos dels seus accionistes, empleats i del projecte empresarial".

Notícies relacionades

El trasllat del domicili social, apuntava la nota del primer grup d'edició en llengua espanyola, fundat a Barcelona i amb seu a la Diagonal de la capital catalana, "no comporta moviment d'empleats ja que el grup compta amb seus operatives en diverses ciutats d'Espanya".

A diferència d'altres grups empresarials catalans que ja han executat el trasllat sense haver manifestat públicament amb anterioritat que la seva postura seria aquesta, José Manuel Lara Bosch, el president del Grupo Planeta mort el 2015, als 68 anys d'edat, ja havia avisat l'any 2012 que l'empresa traslladaria la seu social a alguna altra ciutat espanyola en el cas d'una hipotètica independència de Catalunya.