POLS SOBIRANISTA

El TSJC anul·la la vaga general a Catalunya

El tribunal admet un recurs de la patronal Foment i paralitza l'aturada convocada per Intersindical-CSC

zentauroepp40394560 bonpreu pi maragall  bertran171003095508

zentauroepp40394560 bonpreu pi maragall bertran171003095508 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Antoni Fuentes
Antoni Fuentes

Periodista

ver +

El sindicat Intersindical-CSC ha anunciat la desconvocatòria de tots els dies de vaga general previstos fins al pròxim dia 16. La central sindical al·lega que el motiu de la desconvocatòria és una resolució en contra de l’aturada del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

La convocatòria d’aturada va rebre inicialment el vistiplau de la Conselleria de Treball, que dilluns va dictar els serveis mínims per a tots els dies de vaga general. Tot i això, el sindicat va rebre ahir una comunicació de l’anul·lació per part del TSJC. El primer a anunciar la suspensió va ser el mateix Departament de Treball amb un avís a la seva pàgina web.

Sorpresa sindical

Fonts de la Intersindical-CSC van mostrar la seva sorpresa davant la resolució judicial després de la convocatòria de vaga general anterior, del dia 3 d’octubre. En la seva opinió, no té sentit declarar il·legal aquesta vaga quan els motius que figuren en el preavís de totes dues convocatòries són molt semblants.

Notícies relacionades

El TSJC creu, segons fonts de la central sindical, que la vaga convocada per la Intersindical-CSC té motius exclusivament polítics derivats del procés independentista, i que per això no té la base laboral imprescindible d’una aturada que pretenia afectar totes les empreses i administracions de Catalunya.

Malgrat això, l’organització convocant afirma que entre els motius de la convocatòria s’incloïa, com en l’aturada del 3-O, la petició de derogació de la reforma laboral. Pel sindicat, el tribunal té «una fixació especial per l’orientació independentista de la Intersindical-CSC», fet que evidencia que la central està «sota la lupa de l’Estat». H