El consell de Freixenet estudiarà el trasllat de la seva seu social fora de Catalunya

Codorníu adverteix del "risc econòmic global" davant la situació política

1
Es llegeix en minuts

El president de la Cambra de Comerç d'Espanya i de FreixenetJosé Luis Bonet, ha afirmat que proposarà al consell d'administració de la companyia el canvi de seu social fora de Catalunya. "No depèn de mi, depèn del consell, però per descomptat jo ho proposaré", ha afirmat Bonet en declaracions a RNE recollides per Europa Press.

 D'aquesta manera, la companyia, amb seu a Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès), seguiria els passos d'altres empreses catalanes que han decidit abandonar Catalunya després del desafiament independentista.

 "Si realment anem a una declaració unilateral d'independència, hi haurà una sortida important d'empreses de Catalunya, cosa que causarà un perjudici gravíssim a Catalunya", ha afirmat Bonet, que ha afegit que si es declarés la independència es produiria una "verdadera catàstrofe". "Realment és un despropòsit", ha assenyalat.

Per la seva part, el grup vitivinícola Codorníu Raventós assegura que és responsabilitat de les empreses "posar sobre la taula el risc econòmic global que hi ha" davant l'actual situació política a Catalunya i lamenta que siguin les companyies les que n'hagin de pagar les conseqüències.

En un comunicat remès a Efe, la companyia, que va ser fundada el 1551 i és l'empresa familiar més antiga d'Espanya, afirma que aquesta crisi "afecta directament tots els empleats, clients proveïdors i col·laboradors de Codorníu que treballen repartits per tota la geografia espanyola".

Subratlla, en aquest sentit, que Codorníu Raventós, que té la seu a Sant Sadurní d'Anoia, és una empresa "catalana i també espanyola" i lamenta que se l'hagi vinculat amb l'independentisme sense que tingui res a veure amb aquest procés ni amb cap altre.

"Ho hem desmentit per activa i per passiva. Volem repetir ben clar que nosaltres no fem política, ni volem, ni ens correspon, perquè per a això ja hi ha les institucions i els fòrums adequats", remarca la direcció general del grup, que reconeix que els "comentaris incerts" que es difonen de Codorníu perjudiquen "seriosament" la imatge de la companyia.

Notícies relacionades

Codorníu, que presideix Mar Raventós, veu "inconcebible" que les empreses catalanes, que únicament tenen ànim de generar ocupació i riquesa a tot el país, hagin de pagar les conseqüències d'aquesta situació política i estiguin sotmeses a una pressió innecessària.

Per això, el grup considera que és responsabilitat de les empreses "posar sobre la taula el risc econòmic global que hi ha davant l'escenari actual".