AEROLÍNIES

Norwegian estrena el vol BCN-Miami i culmina un estiu de rècord al Prat

L'aeroport tanca el millor estiu en nombre de vols i destins de llarg radi

norwegian

norwegian

2
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

LimaBostonSeülXangaiHong Kong, l'Havana, ChicagoPunta Cana... Són només algunes de les ciutats situades en altres continents que, des d'aquest estiu, estan connectades amb vols directes des de Barcelona. L'aeroport del Prat viu el seu millor moment en rutes intercontinentals després d'un estiu d'estrenes que va culminar aquest dimarts amb el primer vol entre Barcelona Miami de la 'low cost' Norwegian. Però més enllà de les novetats, l'important és que els vols es mantinguin en el temps. De moment, els factors d'ocupació semblen bons.

L'aposta de Norwegian pel Prat va culminar aquest dimarts amb la nova ruta nord-americana, i amb aquesta ja vola a quatre destins dels EUA: Los Angeles (des del 5 de juny), Nova York-Newark (6 de juny), San Francisco-Oakland (7 de juny) i ara Miami. La nova ruta ve acompanyada d'un altre Boeing 787 Dreamliner basat a Barcelona, fet que permetrà incrementar també les freqüències a la resta de les rutes. D'aquesta forma, l'aerolínia oferirà 12 freqüències a la setmana directes (24 vols) als EUA, amb més de 391.000 places de vol ofertes en el primer any. "Norwegian ha transportat més de 36.000 passatgers entre Barcelona i els Estats Units, amb una ocupació mitjana de més del 90%, fins i tot pròxima al 95%", van assegurar ahir fonts de la companyia abans de l'estrena de la ruta.

Sol·licitud de rutes

Els bons resultats d'aquestes rutes fan preveure que la firma segueixi apostant per l'aeroport català. De fet, el seu pròxim destí intercontinental serà, si no es torça res, l'Argentina. Norwegian planeja establir una aerolínia al país sud-americà, i això permetria operar els vols entre l'Estat i Barcelona sense necessitar permisos. Dins del paquet de més de 100 rutes internes, regionals i de llarg radi que ha sol·licitat a l'Argentina, hi ha tres freqüències setmanals del vol Buenos Aires-Barcelona i dues del Córdoba-Barcelona, van confirmar les mateixes fonts.

L'aposta d'aquesta aerolínia de baix cost se suma a la d'una altra 'low cost' d'IAG, de nova creació, LevelLevel, que també al juny va començar a operar rutes transoceàniques des de Barcelona: Los Angeles, Punta Cana, San Francisco-Oakland i Buenos Aires. També amb dos avions basats a Barcelona, han ajudat a un increment dels vols intercontinentals.

Notícies relacionades

Segons xifres d'Aena, al juliol els usuaris de vols internacionals van augmentar un 7%. En relació amb les rutes intercontinentals, els passatgers de vols a l'Àsia i al Pacífic van ser els que més van créixer, amb un increment del 109,5% (gràcies a les noves rutes a Xangai, Hong Kong i Seül), seguits dels vols cap a l'Amèrica Llatina (31,6%, vols a Lima i els esmentats a Buenos Aires) i l'Amèrica del Nord (22,8%, per les estrenes de rutes de Level i Norwegian, però també els d'aerolínies tradicionals a Boston Chicago).

D'aquesta forma, i també gràcies al nombre més elevat de clients en viatges interns, el Prat aconseguirà batre aquest estiu el seu rècord de passatgers. Ja al juliol va superar els cinc milions de viatgers (rècord absolut en un sol mes, el 8% més que fa un any), i a l'agost podria superar Madrid com l'aeroport amb més viatgers aquest mes d'Espanya. El 2017 serà també rècord.