ACTIVITAT PORTUÀRIA

El port de Barcelona segueix amb xifres rècord

Les tones mogudes en la infraestructura han augmentat un 23% al juliol

 

  / ÁLVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Després dels forts creixements de trànsit registrats durant el primer semestre del 2017, el port de Barcelona va tancar el juliol amb un nou rècord al moure un total de 5,6 tones durant aquest mes, el 23% més que en el mateix període del 2016, i 288.130 contenidors (TEU).

El port va registrar un trànsit total de 34,4 milions de tones fins al mes de juliol, el 19% més que el mateix període de l’any anterior. Aquesta tendència positiva es dona malgrat les aturades dels estibadors que es van donar a començaments de juny. 

El trànsit de contenidors va ser el segment d’activitat que va tenir un comportament més destacat, amb un total d’1.655.964 TEU, una xifra que representa un augment del 28%. Així, fins al mes de juliol, l’exportació de contenidors va créixer el 5,8%, mentre que la importació va augmentar el 5,6%. No obstant, l’increment més destacable es va registrar en els contenidors de transbord. Aquests contenidors que són descarregats i embarcats una altra vegada cap a la seva destinació final van augmentar el 114,7%.

MÉS GAS NATURAL LIQUAT I FUEL

Els líquids a granel també van contribuir als bons resultats del trànsit total. En aquest sentit, el port de Barcelona va descarregar o carregar un total de 7,9 milions de tones d’aquests productes (l’11,7% més), amb un pes important dels hidrocarburs, que van créixer el 13,6%. El gas natural liquat i el fuel van ser els productes que van experimentar una evolució més gran.

Notícies relacionades

El trànsit de càrrega rodada (la que s’embarca a bord de plataformes, camions i remolcs) va moure fins al juliol 237.954 unitats de transport intermodal (UTI), amb un increment del 6,3%. L’UTI inclou el trànsit rodat amb les Balears (151.846 UTI, +6%) i les mercaderies transportades per les autopistes del mar o serveis de short sea shipping amb Itàlia i amb el nord de l’Àfrica.

A més, pel port de Barcelona hi van passar un total de 2,1 milions de passatgers (el 2,6% més), 758.155 dels quals van ser usuaris de ferris, i la resta –1.353.524 persones–, creueristes.