La sol·licitud de patents va créixer abans d'entrar en vigor la nova llei

Al març, un mes abans que entrés en vigor la normativa, es van triplicar les peticions

zentauroepp33693999 tecnologia femenina170628180538

zentauroepp33693999 tecnologia femenina170628180538 / Robert Ramos

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Durant el primer semestre de l’any, es van sol·licitar a Espanya 1.487 patents, fet que suposa el 4,7% més que durant el mateix període de l’exercici anterior. Es va mantenir així la tònica de creixement dels dos últims anys, després d’un decreixement que s’arrossegava des del 2008. Aquestes xifres es desprenen de l’anàlisi de les dades publicades per l’Oficina Espanyola de Patents i Marques (OEPM).

    

Si s’aprofundeix en l’informe, es veu que al febrer ja va augmentar el nombre de patents sol·licitades i al març es van multiplicar gairebé per tres respecte al març del 2016. Segons Jorge Isern, soci d’Isern Patentes y Marcas, «aquestes dades reflecteixen l’efecte por per l’entrada en vigor de la nova llei de patents l’1 d’abril», que va motivar que moltes empreses acceleressin els seus projectes per obtenir aquests drets davant el risc que els fossin denegats.

Notícies relacionades

    

La nova normativa, que es va posar en marxa després de més de 30 anys de vigència de l’anterior, harmonitza els requisits i els procediments de concessió amb la majoria de països industrialitzats i s’adequa a les necessitats actuals, ofereix més seguretat i més força legal. 

Temes:

Empreses Patents