REUNIÓ EUROPEA

CaixaBank demana una simplificació de la regulació

Gual sosté que és necessari guanyar ingressos per comissions i reduir els costos

zentauroepp39090768 jordi gual170628200855

zentauroepp39090768 jordi gual170628200855 / Philippe Molitor

1
Es llegeix en minuts

El president de CaixaBank, Jordi Gual, va demanar ahir un «període de certa estabilitat regulatòria que redueixi incerteses i promogui una simplificació del marc vigent». Així ho va sol·licitar a Brussel·les, en el discurs d’obertura de la conferència anual de l’Agrupació Europea de Caixes d’Estalvi i Bancs Minoristes (ESBG, per les sigles en anglès), que va reunir més de 100 representants del sector, autoritats, analistes i supervisors.

El banquer va destacar que en els últims anys s’ha produït un període de «creixent pressió regulatòria», amb grans fites com la creació de la Unió Bancària europea. En aquest sentit, va defensar la «necessitat d’aplicar en la regulació del sector el principi de proporcionalitat, que tingui en consideració les dimensions, el model de negoci i l’estructura de la propietat de les entitats» perquè puguin seguir prestant serveis financers a famílies i pimes.

ELS REPTES DE FUTUR

Notícies relacionades

Gual, que va destacar també la «contribució de les caixes i banc minoristes, donada la seva llarga tradició de responsabilitat social, a la creació d’un futur sostenible», es va referir als reptes del sector bancari europeu. A més a més de la regulació, va esmentar la necessitat de recuperar la rendibilitat en un context de tipus històricament baixos, mitjançant l’obtenció de més ingressos per comissions i la reducció dels costos.

Així mateix, es va referir a la necessitat de millorar la imatge del sector, ja que «una reputació deteriorada no és compatible amb la sostenibilitat del negoci a llarg termini», i d’afrontar el «gran repte de la transformació digital».