Aposta pel segment 'crossover'

Seat presenta el nou Arona, el 'crossover' que es fabricarà a Martorell

El vehicle, presentat penjat d'un helicòpter sobre Barcelona, arribarà als concessionaris l'últim trimestre de l'any

Pels aires i penjat d’un helicòpter. Així és com SEAT ha mostrat per primera vegada l’Arona. / SEAT

2
Es llegeix en minuts

Seat ha presentat aquest dilluns a Barcelona el Seat Arona, el nou 'crossover' compacte que es fabricarà a la planta de Martorell, la fàbrica d'automòbils que produeix més vehicles a Espanya (un de cada cinc turismes). L'acte de presentació, precedit per la passejada pels aires del vehicle, penjat d'un helicòpter, ha comptat amb el president de Seat, Luca de Meo, que ha explicat els detalls de desenvolupament i disseny.

El cotxe, que arribarà als concessionaris l'últim trimestre de l'any, és el quart model de l'ofensiva més gran de producte de la història de l'automobilística, ja que el 2016 Seat va llançar l'Ateca, i aquest 2017 ha tret al mercat la renovació del León, la cinquena generació de l'Ibiza i el nou Arona.

L'Arona és el segon SUV de Seat després del llançament de l'Ateca, i amb aquest nou model la firma d'automoció augmentarà la cobertura del mercat fins al 75%, és a dir, la companyia cobreix el 75% del total de la tipologia de cotxes que es venen a Europa -gràcies a l'Ateca i a l'Arona, ha passat de poc més del 50% fins al 75%-.

En concret, l'Arona es fabricarà en la línia 1, la mateixa de l'Ibiza, tots dos amb la plataforma MQB A0, de manera que Seat és la marca que estrena aquesta plataforma al Grup Volkswagen, i l'Arona és el primer SUV que es fabricarà en aquesta plataforma.

Per a la producció dels dos models, l'automobilística ha augmentat de dos a tres els torns de producció de la línia 1 de Martorell, i per al llançament dels dos models es contractaran aquest 2017 al voltant de 500 empleats temporals, fins a finals d'any.

TERCER SUV EL 2018

En total, Seat ha invertit en els nous Ibiza i Arona un total de 900 milions d'euros en inversions i despeses en R+D, i el 2018 la firma llançarà un tercer SUV, de fins a set places i que estarà posicionat un esglaó per sobre de l'Ateca.

Notícies relacionades

Seat preveu reforçar encara més les seves vendes amb el nou Arona, ja que la companyia ha venut entre el gener i el maig un 13,9% més que en el mateix període del 2016, fins als 201.300 cotxes.

El creixement en les vendes ha permès elevar la facturació de Seat un 20,2% en el primer trimestre d'aquest 2017, fins a la xifra rècord de 2.487 milions d'euros, i després de tancar el 2016 amb els millors resultats financers de la història, el benefici operatiu del primer trimestre es va situar en 56 milions, un 4,1% més que en el mateix període del 2016.

Temes:

Cotxes Seat