COP AL FRAU

Macrooperació antifrau d'Hisenda contra distribuïdors xinesos a tot Espanya

Uns 300 inspectors de l'Agència Tributària supervisen els comptes en polígons industrials, inclòs el de Badalona

Nova operació policial i d’Hisenda contra majoristes de la Xina. / ACN/JORDI PUJOLAR

1
Es llegeix en minuts

Nova operació policial i d'Hisenda contra majoristes de la Xina. L'Agència Tributària ha iniciat aquest dijous una macrooperació contra el diner negre i l'economia submergida contra distribuïdors de productes xinesos a tot Espanya. S'estan produint registres en més de 60 naus de polígons industrials d'11 comunitats autònomes, entre els quals hi ha Cobo Calleja a Madrid, el Carrús a Elx i Badalona Sud.

300 INSPECTORS

Més de 300 funcionaris de l'Agència Tributària, repartits en diferents departaments de l'organisme com inspecció, equips de frau organitzat de l'ONIF, unitats d'auditoria informàtica i de vigilància duanera, estan realitzat registres que s'estendran al llarg de tot el dia d'avui, i en paral·lel s'estan portant a terme actuacions inspectores sobre algunes desenes de societats i sobre alguns dels socis o administradors d'aquestes empreses.

COMPTES POC CLARS

Notícies relacionades

El centre de les indagacions dels investigadors és la cassació d'ingressos, despeses i existències de les empreses situades en aquests polígons industrials, així com la supervisió de la venda de productes entesos com falsificacions. En aquest tipus de comerços, la majoria d'ells amb llicència per a la venda majorista, es comercialitzen productes procedents de l'Àsia amb declaracions d'importació poc exhaustives. L'elevada rotació en la propietat de molts establiments també fa complexa la supervisió del pagament de l'IVA.

CINQUENA OPERACIÓ

Aquesta nova operació és la cinquena que realitza l'Agència Tributària sobre productes xinesos sense declarar, després de les que va portar a terme el 2013, 2014 i 2016. Precisament la portada a terme el novembre del 2014 a Madrid, amb el nom d'operació Joguines, és la que ha permès iniciar les investigacions de la nova actuació realitzada aquest dijous als polígons industrials de tot Espanya.