CONSOLIDACIÓ FINANCERA

Les oficines del Popular obren amb normalitat

El Banc d'Espanya garanteix el funcionament de l'entitat després d'haver sigut adquirida pel Santander

L'entitat presidida per Ana Botín s'ha fet càrrec del Popular amb efectes des d'aquest dimecres

jgblanco38778551 madrid 07 06 2017 oficina del banco santander junto a una de170607150602

jgblanco38778551 madrid 07 06 2017 oficina del banco santander junto a una de170607150602 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
R. M. S. / MADRID

Les oficines del Banco Popular estan obrint amb normalitat aquest dimecres des de les 8.30 hores, segons han confirmat fonts de la mateixa entitat i del Banc d'Espanya, després de saber-se la notícia, poc abans de les 8 del matí, que l'entitat ha sigut adquirida pel Santander pel preu d'1 euro dins del procés d'intervenció desencadenat a la Unió Europea per "resoldre els problemes derivats de la inviabilitat de Banco Popular, garantir la continuïtat de les activitats desenvolupades per l'entitat i protegir els dipositants".

"L'objectiu d'aquesta venda és solucionar els problemes derivats de la inviabilitat de Banco Popular, garantir la continuïtat de les activitats desenvolupades per l'entitat i protegir els dipositants de Banco Popular", ha afirmat el FROB (Fons de Reestructuració Ordenada Bancària) en el comunicat emès aquest dimecres a les 7.52 hores, difós pel Banc d'Espanya. El rescat arbitrat per la Junta Única de Resolució s'ha dissenyat de manera que els dipositants no perdin ni un sol euro dels seus estalvis a l'entitat.

GARANTIA DEL SANTANDER

Notícies relacionades

"La resolució (de l'entitat) garanteix així la completa seguretat dels dipositants de Banco Popular, la continuïtat ordinària de les seves operacions que amb caràcter immediat passen a formar part de Banco Santander", afegeix en el seu comunicat l'autoritat espanyola de resolució executiva del sector financer.

Segons els comunicats públics emesos en les primeres hores del matí, "Banco Santander es compromet en el contracte de compravenda a prendre les mesures necessàries per garantir la continuïtat de les activitats, serveis i operacions de Banco Popular i a proveir la liquiditat necessària per a això. L'operació és executiva de forma immediata; Banco Santander és propietari del 100% del capital des de la firma de l'acord que s'ha produït aquest matí.