Puigdemont: "La resposta de Rajoy no servirà per encarrilar el distanciament"

El president és rotund: "Podem anar al Congrés, sí; però abans hi ha d'haver un acord entre els dos governs"

zentauroepp38605047 puigdemont sitges170525172924

zentauroepp38605047 puigdemont sitges170525172924 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Olga Grau
Olga Grau

Cap d'Economia

ver +

El president Carles Puigdemont ha assegurat que la resposta del president Mariano Rajoy a la proposta "serena i honesta" del Govern no és la que esperaven ni servirà per encarrilar el conflicte entre Catalunya i Espanya. El cap de l'Executiu català ho ha dit durant la seva intervenció en la inauguració de la XXXIII reunió Cercle d'Economia a Sitges.

"Podem anar al Congrés, sí, però abans hi ha d'haver un acord previ entre els dos governs, ha sentenciat davant la reclamació del president del Cercle, Juan José Brugera, que vagin al Parlament espanyol per explicar el punt de vista català i tenint en compte que el conflicte amb l'Estat és el principal problema polític actual. En tot cas ha defensat que "si s'ha de dialogar políticament s'han de fer les coses diferents de com s'han fet fins ara".  

"El problema de veritat no és que el Congrés sàpiga el que passa a Catalunya, perquè s'ha debatut moltes vegades; la qüestió és si tenim o no el dret a votar sobre el nostre futur, sobre l'autodeterminació. Si és així, ens hem de posar d'acord per remoure els obstacles que hi ha per fer-ho. Si no estem d'acord que els catalans tenim aquest dret, no és raonable pensar que el Congrés aixecarà el seu veto".

DIÀLEG

Notícies relacionades

"Tenim clar que sense diàleg ni pacte no es pot arribar a polítiques que vagin en interès de la majoria de la gent. El que no sabem és quina proposta té l'Estat per a Catalunya. Nosaltres ja ho hem fet i la resposta la sabem tots", ha explicat.

Després d'insistir en la necessitat del diàleg, Brugera ha afirmat que "una dinàmica de manteniment en les postures pròpies no fa més que enquistar el problema". I ha assegurat que les enquestes reflecteixen que la posició social majoritària a Catalunya és encaixar Catalunya a Espanya. "És possible dotar-la de contingut des de la política", ha dit i, segons ell, això passa per anar al Congrés.