AEROLÍNIES

L'aeroport de Barcelona tanca el primer trimestre amb el 6,8% més de passatgers

Els passatgers de vols internacionals són els que més augmenten

2
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

L’aeroport de Barcelona-el Prat es prepara per enlairar-se fins al rècord de passatgers que aconseguirà a l’estiu amb la feina feta des de començament d’any. La instal·lació va culminar el primer trimestre del 2017 amb un total de 9.072.424 passatgers, xifra que suposa un augment del 6,8% respecte al mateix període del 2016. I el millor de l’any encara ha d’arribar: als nombrosos anuncis de noves rutes que ja s’han fet se’ls va unir ahir una bona nova des de l’Àsia: Singapore Airlines sumarà dos vols directes entre el país asiàtic i Barcelona a partir del juliol.

Segons dades d’Aena, al març van passar per l’aeroport del Prat 3.466.747 usuaris. Això representa un increment del 5% respecte al març del 2016. L’augment és més petit que el d’altres mesos per un factor estacional: l’any passat la Setmana Santa va ser al març i aquest any ha sigut a l’abril, i això «repercuteix en la comparativa».

Malgrat això, es tracta d’un augment considerable per a una infraestructura que ja va aconseguir l’any passat el seu màxim de passatgers, amb 44,1 milions de viatgers. Ara segueixen augmentant els passatgers durant el primer trimestre de l’any, amb un especial creixement dels vols internacionals, els usuaris dels quals van créixer el 5,2% al març, però amb els clients de vols nacionals també a l’alça (+4,7%).

VOLS INTERNACIONALS

En relació amb les rutes intercontinentals, els passatgers de vols cap a l’Amèrica Llatina i el Carib van ser els que més van augmentar el mes passat, amb un increment del 36,5%, seguits dels vols cap a l’Àfrica (+9%) i l’Amèrica del Nord (+7,4%).

L’aeroport del Prat continua sent la segona instal·lació a Espanya en nombre d’usuaris, per darrere de l’aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas. Al març, Madrid va registrar el 5,2% més de passatgers, fins arribar als 4,2 milions d’usuaris.

El Prat es prepara per batre nous rècords gràcies a la multitud de noves rutes anunciades. Al juny hi aterraran tant Norwegian (Nova York, San Francisco, Los Angeles i Miami) com Level (Buenos Aires, San Francisco, Punta Cana i Los Angeles), ja s’ha estrenat el vol a Boston, i ben aviat s’aniran sumant vols directes a Hong Kong, Xangai, Seül...

Notícies relacionades

Al maig American Airlines estrenarà la ruta amb Chicago, amb la qual sumarà cinc destins als EUA des de Barcelona, amb 220.000 places a l’estiu (15% més), va anunciar ahir l’empresa a Barcelona.

A més a més, Singapore Airlines va revelar ahir que a partir del juliol farà dos nous vols setmanals directes en la ruta Barcelona-Singapur, que se sumaran als tres que ja opera actualment però que fan parada a Milà.