28 maig 2020

Anar al contingut

EVOLUCIÓ DE L'ACTIVITAT

El preu de la vivenda descendeix en el primer trimestre a Espanya el 2,2%

El mercat immobiliari de Barcelona es manté a l'alça, amb un ascens del 6,3%

El preu de la vivenda descendeix en el primer trimestre a Espanya el 2,2%

DANNY CAMINAL

El preu de la vivenda a Barcelona s'ha incrementat un 6,3 % en el primer trimestre de 2017 en relació amb el trimestre anterior fins a situar-se en 4.123 euros per metre quadrat, segons dades del portal immobiliari Idealista. L'augment del preu de la vivenda a la capital catalana se situa en el 18,5% si es té en compte la taxa interanual, segons un comunicat d'aquest portal. El portal realitza les seves estadístiques a partir dels preus d'oferta que es registren a la seva web.

Per districtes, només Nou Barris ha vist com els seus preus s'ha reduït (0,3%), mentre que a la resta de districtes han augmentat. Lidera les pujades Sants Montjuïc, amb un augment del 9,5%, seguit per les Corts (8,8%), Eixample (8,8%) i Ciutat Vella (5,9%). Els preus més alts estan en el districte de les Corts (5.175 euros), seguit de l'Eixample (4.998 euros) i Sarrià Sant Gervasi (4.983 euros).

Al costat oposat hi ha Nou Barris, amb 1.939 euros, l'únic districte de la capital per sota dels dos mil euros per cada metre quadrat, i el segueixen Sant Andreu (2.379 euros) i Horta Guinardò (2.589 euros).

la pressió alcista dels preus es registra bàsicament a Barcelona capital, segons el portal immobiliari. En el seu conjunt, la província de Barcelona ha vist caure els valors de venda en els últims tres mesos un 0,4%, fins als 2.211 euros; mentre que la caiguda que ha experimentat Catalunya ha sigut de l'1,8% (1.867 euros).

L'últim informe publicat per aquest portal destaca que, si es compara aquest preu de la vivenda a Barcelona amb el de fa una dècada, des de l'explosió de la bombolla immobiliària, segueix per sota del màxim d'aquell moment. En concret, el preu dels pisos en la capital ara estan un 12,9 % per sota dels seus màxims abans de la crisi.

VIVENDA USADA

L'evolució de preus a la baixa es nota així mateix en el mercat de vivenda de segona mà, que aglutina el nombre més alt de transaccions. El preu de la vivenda usada a Espanya ha registrat un descens del 2,2% durant el primer trimestre de 2017, fins als 1.513 euros per metre quadrat i una disminució del 2,5% en termes anuals, segons es desprèn de l'últim índex realitzat pel portal.

Sols tres comunitats aconsegueixen mantenir els seus preus en positiu durant els tres primers mesos de l'any. Balears, on els propietaris demanen un 4,4% més per les seves vivendes, seguida d'Aragó, on s'han incrementat un 0,5%, i Canàries, que registra un augment del 0,1%, En, contraposició, Navarra (-3,4%), Astúries (-3%) i Castella-la Manxa (-2,5%) componen la terna de comunitats on la caiguda ha sigut més gran.