EL FUTUR DEL SINDICAT

Toxo cedeix el pas a CCOO

El secretari general anuncia que no opta a un tercer mandat com a secretari general

El Consell Confederal del sindicat aprova la candidatura del líder d'Euskadi, Unai Sordo

 

  / EFE / FERNANDO ALVARADO

1
Es llegeix en minuts
MERCEDES JANSA / MADRID

El líder de CCOOIgnacio Fernández Toxo, cedeix el pas a la cúpula del primer sindicat a Espanya. Toxo ha comunicat avui de forma oficial la seva "decisió personal molt meditada" al Consell Confederal, el màxim òrgan de direcció del sindicat entre congressos. De la reunió extraordinària d'aquest òrgano ha sortit com a candidat de consens per ocupar el càrrec de secretari general l'actual dirigent de CCOO d'Euskadi, Unai Sordo

Notícies relacionades

"No deixo un successor, no deixo un delfí", ha assegurat Toxo, que ha explicat que Sordo no és el seu candidat, sinó el del Consell Confederal que avui, dissabte, ha aprovat la seva candidatura per 117 vots a favor, cap en contra i només sis abstencions, cosa que li dona un gran pes "polític" encara que no impedeix que es puguin presentar més candidatures, que de moment no han sorgit.

El candidat de consens és 40 anys més jove que Toxo, que als seus 65 anys ha assegurat que podria haver optat a un tercer mandat perquè així l'hi havien suggerit la totalitat de les organitzacions a través dels seus secretaris generals al llarg de consultes que ha fet en els últims mesos. Segons ell, el relleu és necessari per portar a terme la transformació que afronta el sindicat.