reacció als indicadors

La UGT insta a negociar increments salarials de fins al 3% davant la pujada dels preus

El sindicat considera que l'IPC de gener obre una tendència i que s'ha d'acabar amb les polítiques de contenció dels sous

1
Es llegeix en minuts

La UGT ha instat aquest dimecres a negociar "increments salarials reals", partint d'una forquilla d'entre l'1,8% i el 3%, en línia amb la via de creixement que han iniciat els preus. El sindicat ha reaccionat així davant la dada d'inflació del 3% de gener confirmada avui per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), uns nivells que no es veien des de l'octubre del 2012.

"Els preus han iniciat una via de creixement que, segons les previsions econòmiques oficials, es consolidarà durant els pròxims mesos fins a situar l'IPC del 2017 al voltant de l'1,7%", apunta el sindicat, que no creu que sigui una "dada puntual sinó d'una tendència". "S'ha de posar punt final a les polítiques de contenció salarial i començar a negociar increments salarials", subratlla la UGT.

"L'economia espanyola ha sortit de la recessió i està en una fase expansiva, mentre que els salaris i les condicions de treball segueixen sotmesos a les mateixes condicions restrictives que en els pitjors anys de la crisi", denuncien.

Notícies relacionades

I davant d'això, insisteixen a negociar increments salarials "per començar a compensar les rebaixes salarials de la crisi i fomentar el consum i la inversió" i a "liquidar la normativa laboral que es va aprovar durant la crisi, a través de les reformes laborals del 2010 i el 2012". "Van ser injustes llavors, i ho seria molt més mantenir-les en un escenari econòmic completament diferent", conclou.

UGT i CCOO van anunciar aquesta setmana un calendari de mobilitzacions, que començaran aquest diumenge amb manifestacions en més de 40 ciutats, per desbloquejar la negociació col·lectiva sobre salaris i davant l'encariment del cost de la vida.