SESSIÓ AL CONGRÉS DELS DIPUTATS

Montoro diu que els indicis delictius de Rato són "lamentables", però subratlla que els va descobrir Hisenda

El diputat socialista Antonio Hurtado qualifica d'"autèntic defraudador compulsiu" l'expresident, a qui se li atribueix haver eludit el pagament de 6,8 milions en impostos

hurtadoratocongreso

hurtadoratocongreso

1
Es llegeix en minuts

El ministre d'HisendaCristóbal Montoro, ha reconegut aquest dimecres que els indicis que apunten a les activitats delictives de l'exvicepresident del Govern Rodrigo Rato són "lamentables", però ha posat en valor que han sortit a la llum gràcies a les investigacions realitzades per l'Agència Tributària (AEAT) arran de l'obligació de declarar béns a l'estranger aplicada des de la passada legislatura.

Durant la sessió de control al Govern en el Ple del Congrés, el diputat socialista Antonio Hurtado ha demanat a Montoro una valoració sobre l'informe de l'Oficina Nacional d'Investigació del Frau (ONIF) que "desvela la realitat escandalosa" que "el ministre miracle" era un "autèntic defraudador compulsiu", ja que va eludir el pagament d'impostos per 6,8 milions d'euros.

Notícies relacionades

"¿Com pot dir que no s'investiga? Però si és al revés, tot això és fruit de la investigació de l'Agència Tributària", ha defensat Montoro, recordant que l'abril del 2015 ja va advertir que l'AEAT estava investigant les activitats de Rato basant-se en el model 720 de declaració de béns i drets a l'exterior. "Aquesta és la conseqüència d'aquella investigació", ha insistit.

No obstant, Montoro ha reconegut que és "lamentable" que existeixin aquests indicis al voltant del que va ser director gerent del Fons Monetari Internacional (FMI) i ministre d'Economia al Govern de José María Aznar. "Però el que no existeix és impunitat per a ningú", ha reiterat, subratllant que "és de celebrar" que Espanya sigui "un país on, amb independència del relleu de la persona, pugui ser objecte d'investigació".