El preu de la llum puja dimarts gairebé el 5%, fins a 87,90 euros

En la franja de més consum, a la nit, la cotització superarà els 99 euros

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Nova escalada fins als nivells de fa quatre anys. El preu de la llum per a aquest dimarts ha registrat una alça de gairebé el 5% respecte a dilluns i se situa en una mitjana de 87,90 euros el megawatt (Mwh), la segona cota més elevada de l'any, segons les dades de l'operador del mercat (Omie).

Notícies relacionades

Aquest dilluns ja ha experimentat una alça del 16% respecte a dissabte i del 6% respecte a diumenge. En la franja horària de més consum el preu arribarà als 99,10 euros, al nivell del desembre del 2013, quan el Govern del PP va anul·lar el sistema de subhastes per frenar l'escalada de preus. I el va reformar per l'actual, en què al voltant del 40% de la tarifa regulada (PVPC) està subjecta a canvis cada hora.

L'evolució del preu va portar el ministre d'Energia, Álvaro Nadal, a anunciar canvis per introduir més competència en el mercat secundari del gas. De totes maneres, en el sector dubten de l'efectivitat d'aquesta mesura. Al seu torn, la fiscalia ha obert una investigació per determinar si s'han produït manipulacions dels preus.