DESEQUILIBRIS ECONÒMICS

Oxfam Intermón reclama un creixement econòmic més redistributiu

El director general de qualsevol empresa de l'FTSE 100 de Londres guanya en un any el mateix que 10.000 empleats tèxtils de Bangla Desh

Veïns del barri de Shanty, Bangla Desh, envoltats de publicitat electoral.

Veïns del barri de Shanty, Bangla Desh, envoltats de publicitat electoral.

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Repensar el model econòmic. Aquest és el missatge que Oxfam Intermón llança amb motiu del Fòrum Econòmic Mundial a Davos (Suïssa), on es reuneixen les elits mundials. Malgrat els compromisos dels líders per combatre la desigualtat, la bretxa entre rics i pobres no ha parat de créixer, segons adverteix l’oenagé en el seu informe Una economia per al 99%.

Notícies relacionades

Oxfam proposa polítiques que propiciïn un creixement més repartit i redistributiu, així com indicadors «que vagin més enllà del PIB», el qual no explica «l’estat de salut d’una societat». També es pronuncien en contra del curtterminisme dels governs per «oferir llocs de treball barats i sistemes tributaris laxos» per a grans empreses i rendes del capital.

Sols vuit persones posseeixen la mateixa riquesa que 3.600 milions, la meitat de la humanitat; i el director general de qualsevol empresa de l’FTSE 100 de Londres guanya en un any el mateix que 10.000 empleats de fàbriques de Bangla Desh.