JUDICIAL

Presons denega el tercer grau a Gerardo Díaz Ferrán

L'expresident de la CEOE haurà de continuar a la presó per decisió de Presons, publica 'Interviú'

1
Es llegeix en minuts

Gerardo Díaz Ferrán, el que va ser cap dels empresaris com a president de la CEOE i animava els espanyols a “treballar més i guanyar menys” per sortir de la crisi, havia sol·licitat que el deixessin anar a la presó només a dormir. No obstant, segons publica 'Interviu', Presons ha resolt denegar-li el tercer grau penitenciari, segons publica 'Interviú'.

L'exempresari passarà la nit de Reis a la presó de Soto del Real, (Madrid), on ha complert quatre anys i un mes d'una condemna de sis anys i mig. Té una cel·la per a ell sol, dintre d'un mòdul de respecte, Díaz Ferrán espera el veredicte d'altres casos contra ell (el primer, el de les 'targetes black' de Caja Madrid). 

Notícies relacionades

Díaz Ferrán va arribar a Soto del Real acusat de multitud de delictes econòmics. En aquest temps ha vist entrar i sortir, entre molts altres presos, Luis Bárcenas (que va ser-hi entre juny del 2013 i gener del 2015) i Mario Conde (que va passar per allà entre abril i juny del 2016). Conde fins i tot va viure al mateix mòdul, el número 10, un dels coneguts com de respecte, on Gerardo Díaz Ferrán compleix la seva condemna de sis anys i mig pel cas Marsans i Aerolíneas Argentinas.

El líder de la patronal fa prop de 1.500 dies que no surt de la presó. Fonts penitenciàries assenyalen que té bon comportament i no ha tingut un sol incident ressenyable. Des del seu entorn, en canvi, afirmen que no s'ha "acostumat" a la vida a la presó i incideixen en la seva avançada edat (complirà 74 anys).