MOTOR ECONÒMIC

Fira Barcelona aconsegueix un rècord d'ingressos de 165 milions d'euros

L'èxit del Mobile World Congress i Alimentaria i els nous salons impulsen els resultats del 2016

L'entitat ha acollit un total de 65 salons i congressos i 50 esdeveniments corporatius, comercials i esportius

lpedragosa33673731 hospitalet de llobregat  baix llobregat   26 04 20160426190322

lpedragosa33673731 hospitalet de llobregat baix llobregat 26 04 20160426190322 / DANNY CAMINAL

2
Es llegeix en minuts
SALVADOR SABRIÀ / BARCELONA

Fira de Barcelona ha superat aquest any el seu rècord anual d’ingressos i de resultats en un exercici en què ha incrementat tant la xifra de salons propis com la de captats d’altres ciutats, així com l’activitat internacional. 

    El balanç de tot plegat ha sigut que, a falta del tancament definitiu dels comptes, l’entitat haurà facturat aquest any 165,1 milions d’euros, amb un ebitda de 20 milions d’euros. El 2014, l’any de l’anterior rècord que ara s’ha superat, es van ingressar 151,4 milions, amb un beneficis de 19,6 milions. 

    La xifra de vendes ha sigut un 8,2% superior a la del 2014, l’any comparable per activitat firal (que varia molt segons si és parell o senar pel tipus de salons) i la de resultats, un 0,7% més. El gruix de la facturació continua corresponent als dos grans salons de l’any: el Mobile World Congress (MWC) i Alimentaria, que a més també han aconseguit resultats sense precedents.

    Aquests dos salons van aportar més de la meitat del total d’ingressos, amb un pes molt superior per part del Mobile (40%). Barcelona té assegurada la continuïtat d’aquest saló fins al 2023. 

    El director general de la Fira, Constantí Serrallonga, va recalcar que l’entitat està promovent altres mostres pròpies i captant-ne altres de l’exterior per rebaixar el pes del Mobile, però a la vegada aprofitant l’impacte d’aquest esdeveniment per crear-ne altres de nous en el seu entorn.

INDÚSTRIA FARMACÈUTICA

Altres salons que han contribuït a aquestes xifres positives del 2016 han sigut l’Smart City i la primera edició del Barcelona Games World, centrat en l’activitat dels videojocs en què la ciutat acull cada any un nombre més gran d’empreses. 

    També ha sigut molt destacada la celebració CPhl Worldwide, la fira més important del món de la indústria farmacèutica, que va aconseguir omplir tot el recinte firal de la Gran Via la primera setmana d’octubre, amb uns 2.500 expositors i més de 36.000 visitants de 150 ­països.

    Fira de Barcelona ha acollit el 2016 en els seus recintes de Montjuïc i Gran Via un total de 65 salons i congressos, a més de 50 esdeveniments corporatius, comercials i esportius, de manera que en total s’hi han celebrat 120 actes, i en el marc dels salons han tingut lloc un miler d’activitats. 

Notícies relacionades

    Tot i que encara aporta un percentatge relativament petit d’ingressos, l’activitat internacional de la Fira, ja sigui amb l’organització de salons propis en altres països, com els d’Alimentaria a Mèxic o la Fira Aliments i Hostelcuba, a Cuba, o amb la venda de serveis, també s’ha incrementat.

SOTA LA PRESIDÈNCIA DE COLAU

Les dades van ser publicades ahir, coincidint amb la reunió del Consell General de Fira de Barcelona, que presideix l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau i del qual formen part també el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls; a més del president del Consell d’Administració de la Fira, Josep Lluís Bonet, i el director general, Constantí Serrallonga, que van valorar els resultats de l’entitat firal. 

Més pes de la indústria el 2017

L’any que ve, la Fira tornarà a acollir el Congrés de la Societat Europea de Cardiologia, que capta més de 30.000 professionals. En el camp de la salut, la Fira posarà en marxa un nou saló propi, Healthio, centrat en noves aplicacions tecnològiques en l’àmbit mèdic. La Fira ha pressupostat per al 2017 uns ingressos de 160 milions.