Aromics recorre al 'crowdfunding' per captar 300.000 euros

L'operació, a través de Capital Cell, està dirigida a completar l'etapa preclínica d'un fàrmac contra el càncer per exposició a l'amiant

cmontanyes36634553 carmen plasencia161215195458

cmontanyes36634553 carmen plasencia161215195458

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aromics ha decidit recórrer a l’equity crowdfunding o finançament col·laboratiu (les aportacions es transformen en participacions en el capital) per captar 300.000 euros. La campanya està dirigida a petits inversors privats que vulguin participar en el projecte com a accionistes, com s’ha fet amb èxit en el cas de Mind the Byte o Iproteos, entre altres biotecnològiques catalanes.

    L’operació, realitzada a través de Capital Cell –plataforma acreditada per la Generalitat especialitzada en aquest tipus de finançament per a empreses biotecnològiques– està destinada a superar l’etapa preclínica del NAX035, un fàrmac de la companyia per tractar el mesotelioma maligne, un càncer agressiu relacionat amb l’exposició a l’amiant.

    La companyia, que té la seva seu al Parc Científic de Barcelona (PCB), ha obtingut el seu compost antitumoral després de quatre anys de feina i una inversió d’uns 1,4 milions d’euros, finançada per Aromics amb el suport d’Acció, l’agència de competitivitat de la Generalitat, en el marc del programa europeu Eurotransbio; i del CDTI, que pertany al Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat.

    Des de la seva fundació el 2005, la companyia biotecnològica ha mobilitzat més de cinc milions d’euros procedents dels fundadors, entre els quals hi ha la consellera delegada, Carmen Plasencia, dels seus ingressos per vendes de serveis preclínics i d’ajudes a la investigació i el desenvolupament (R+D) d’institucions tant nacionals com internacionals. L’empresa dedica el 70% del seu pressupost a la R+D.

Biòpsies

L’objectiu d’Aromics, que requerirà més recursos a més dels obtinguts mitjançant equity crowdfunding, és arribar als assajos clínics de fase 1 i 2 del seu tractament. També pretén desenvolupar una eina diagnòstica complementària en biòpsia líquida per estratificar els pacients i realitzar un seguiment del seu tractament. Aromics ja està en contacte amb algunes farmacèutiques per tancar, més endavant, un acord de llicència o de codesenvolupament del producte.

Notícies relacionades

    El mesiotelioma és un tumor amb un escàs índex de curació. El tractament actual inclou la cirurgia, la radioteràpia i la quimioteràpia. Al diagnosticar-se en estat molt avançat el tractament sol ser pal·liatiu, explica Plasencia.

    L’ús de l’amiant va ser prohibit el 1999 a la UE i a Espanya el 2001. És un tumor amb un llarg període de latència, de 30 a 40 anys des de l’exposició fins al diagnòstic.