tecnologia

Yahoo anuncia que li van robar informació de "més de mil milions" de comptes

La companyia creu que aquest atac es va efectuar l'agost del 2013

És el segon gran pirateig de l'empresa que es coneix en tot just tres mesos

1
Es llegeix en minuts

La companyia tecnològica Yahoo ha anunciat aquest dimecres que li han robat informació privada de "més de mil milions" de comptes i que no ha sigut capaç d'identificar el responsable d'aquesta intrusió. Yahoo ha explicat en un comunicat que es tracta d'un robatori d'informació diferent del que va registrar el setembre d'aquest any, quan va anunciar que havia patit la sostracció de dades privades de 500 milions d'usuaris.

La companyia creu que aquest nou atac portat a terme per una "tercera entitat no autoritzada" es va efectuar l'agost del 2013. "Yahoo ha adoptat mesures per assegurar els comptes dels usuaris i està treballant estretament amb les forces de seguretat", ha afegit la nota de premsa difosa. Entre la informació que podria haver sigut sostreta dels comptes afectats hi figurarien els noms dels usuaris, adreces de correu electrònic, números de telèfon, dates de naixement, contrasenyes, i preguntes i respostes de seguretat.

En aquest sentit, Yahoo ha afirmat que ha invalidat les preguntes i respostes de seguretat que no estaven encriptades perquè no puguin ser utilitzades a l'accedir a un compte. A més, Yahoo està contactant amb els usuaris potencialment afectats i ha requerit que canviïn les contrasenyes.

D'altra banda, el gegant tecnològic ha considerat que els atacants no van accedir a informació bancària o de pagament amb targeta dels usuaris. Segons el relat de la companyia, les forces de seguretat van alertar Yahoo que una tercera entitat assegurava que tenia informació relativa a comptes dels seus usuaris, una afirmació que, després de ser investigada pels experts, va resultar ser certa.

Notícies relacionades

Es tracta de la segona gran filtració que revela Yahoo des de començament d'any, ja que el 22 de setembre va desvelar que li havien robat informació privada de 500 milions dels seus comptes en una sostracció a finals del 2014 que hauria pogut estar recolzada per un Govern estranger.

Yahoo ha recomanat als usuaris que revisin qualsevol activitat sospitosa, que evitin obrir arxius adjunts de correus electrònics sospitosos, que siguin prudents respecte a les peticions d'informació personal no requerides i que canviïn les contrasenyes d'accés als comptes.