31 maig 2020

Anar al contingut

TECNOLOGIA

Yahoo pateix una filtració massiva de dades privades

Quarter general de Yahoo! a Sunnyvale (Califòrnia).

Quarter general de Yahoo! a Sunnyvale (Califòrnia). / BRIAN MCGUINESS (AFP)

El gegant d'internet Yahoo es prepara per anunciar aquesta setmana una massiva filtració de dades privades d'unes dimensions tan importants que podria afectar la seva operació de venda a Verizon, van informar fonts de la companyia a la publicació Recode.

Segons les fonts, la filtració podria haver exposat uns quants centenars de milions de comptes, la informació dels quals està a la venda en l'anomenada "dark web", d'accés anònim i que empara activitats de pirateig informàtic.

Aquest estiu, Yahoo va assegurar que estava investigant la suposada incursió d'un 'hacker' anomenat "Peace", que va assegurar tenir les credencials privades de 200 milions d'usuaris dels serveis de Yahoo des del 2012.

"Peace" ven les dades personals, comptes de correu electrònic i contrasenyes a la "dark web" per 3 bitcoins, equivalents a 1.800 dòlars (1.613 euros).

Segons Recode, Yahoo reconeix en privat la gravetat de la filtració, però està esperant anunciar-ho públicament davant la possibilitat que les dimensions de la incursió derivin en una investigació governamental i en accions legals.

La filtració pot tenir implicacions en l'acord de compra de Yahoo per part del gegant de les telecomunicacions Verizon per valor de 4.800 milions de dòlars (4.300 milions d'euros) que es va tancar al juliol, però que encara està pendent de l'autorització dels reguladors per formalitzar la integració d'operacions.

La suma de les possibles compensacions per la filtració podria portar a un ajust del preu de la compra i afectar els accionistes de Yahoo.