CRÍTICA EMPRESARIAL

Antonio Catalán: "No estic disposat a guanyar més diners sacrificant el personal"

El president d'Hotels AC critica que la reforma laboral permet "l'explotació" dels treballadors

L'empresari assegura no sentir-se representat per la CEOE

icoy3794744 antonio catalan161125194621

icoy3794744 antonio catalan161125194621 / JOAN CASTRO

1
Es llegeix en minuts

El president d’AC by Marriott, Antonio Catalán, va assegurar ahir no sentir-se representat per la patronal CEOE perquè està «en un altre món», i ha defensat la necessitat de salaris dignes, sobretot en el sector turístic i hostaler, que va bé, ja que és «l’única forma de poder mantenir les pensions», segons ha assenyalat l’hoteler a la Cadena Ser.

    Fa uns dies, Catalán va assegurar en un altre fòrum que es podia considerar «explotació» acomiadar a un treballador amb 20 dies per any treballat i després començar a subcontractar. Aquestes declaracions van ser compartides dijous passat pel mateix president de la CEOE, Juan Rosell, i el president de Cepime, Antonio Garamendi, en la mesura en què van considerar il·legals aquestes pràctiques. La diferència és que Catalán censura la reforma laboral del PP en la mesura que considera que és el marc que fa possible aquest tipus d’«explotació».

    «No estic disposat que la meva companyia guanyi més diners perquè jo no seré més savi ni més ric sacrificant el personal. El nostre negoci i tots són de persones», va afirmar l’empresari hoteler, que assegura que, depenent dels diferents convenis i antiguitat, les seves cambreres de pis guanyen per sobre dels 1.000 euros.

Notícies relacionades

    Per Catalán, el problema no és cobrar 800 euros mensuals, sinó que, amb la reforma laboral a la mà, es pot muntar una societat amb cinc persones, pactar un «acord entre cometes» sobre un salari, i contractar a preus de 580 euros al mes. «És una explotació pura i dura», va sentenciar. Per això, va lamentar que hagin passat ja quatre anys parlant que la reforma laboral ha de canviar-se però ningú s’hagi assegut a una taula a dir què és el que s’ha de canviar. En aquest sentit, va confiar que en aquesta legislatura es produeixi un canvi. «És un problema de justícia social», va con­cloure.

    Catalán també s’ha mostrat molt crític amb els polítics que estan «encapsulats a la Moncloa i el Congrés» i que «viuen fora de la ­realitat» i dels problemes de la gent.