ALIMENTACIÓ

Relleu a la direcció general de Damm: Villavecchia substituirà Crous

Crous assumirà el càrrec de conseller delegat de Cacaolat i adjunt al president del grup

Villavecchia passarà a ocupar en solitari el càrrec de director general de la firma cervesera

Enric Crous.

Enric Crous.

2
Es llegeix en minuts
SALVADOR SABRIÀ / BARCELONA

Relleu a la direcció general de DammEnric Crous deixarà les seves funcions en aquest càrrec al mes de gener i serà substituït per Jorge Villavecchia, segons ha anunciat aquest dijous a la tarda la companyia. El nou destí de Crous serà el de conseller delegat de Cacaolat, a més d'adjunt al president de Damm, Demetrio Carceller, en temes institucionals.

De fet, actualment Crous i Villavecchia compartien la direcció general, un més pendent del dia a dia i l'altre més centrat en temes corporatius o estratègics. Tots dos coneixen amb detall el funcionament del grup i el canvi forma part de la renovació de la companyia. Crous, de 69 anys, ocupava el càrrec de director general de Damm des del 1991, primer en solitari i en els últims anys de manera compartida amb Villavecchia. "S'ha de donar pas a la gent i a més continuaré treballant per al grup tant des de Cacaolat com des del càrrec d'adjunt a la presidència", ha declarat Crous a aquest diari. 

Durant aquests 25 anys la companyia ha passat de ser una empresa dedicada bàsicament a la cervesa a ampliar el seu camp d'acció assumint, per exemple, les marques d'aigua mineral Veri Fuente Liviana. També ha passat a ser partícip d'altres companyies d'alimentació, com Ebro Foods i Rodilla, i ha entrat en altres del sector logístic, entre les quals destaquen Alfil Logistics i Pall-Ex Iberia.

Notícies relacionades

A la firma de batuts, Crous tindrà la missió d'elaborar un nou pla estratègic. El càrrec de conseller delegat és de nova creació, a partir d'un acord dels dos socis, i és un símbol de la consolidació de l'empresa, ja que substituirà la comissió de seguiment que funcionava fins ara. Cacaolat és actualment la companyia líder en el sector de batuts, després de superar la complicada crisi que va viure en els últims anys i que va acabar quan va ser adquirida per Cobega i Damm en una societat participada al 50% per les dues empreses. Francesc Lluch seguirà de director general de Cacaolat. La marca preveu tancar aquest any amb una facturació neta de 56 milions d'euros i una plantilla de 207 treballadors. Està a punt de posar en marxa un tercer torn de producció a la fàbrica de Santa Coloma de Gramenet i aspira a incrementar el percentatge d'exportació, que actualment és del 5%. 

El grup Damm, que passarà a dirigir Villavecchia en solitari, està present en 108 països, compta amb nou fàbriques entre Espanya i Portugal i l'any passat va facturar 963 milions d'euros. La plantilla total al tancament de l'any es va situar en 3.125 persones i des del 2012 compta en la seva cartera amb la marca Cacaolat.