RECLAMEN UNA PUJADA SALARIAL DEL 3,66%

Lufthansa cancel·la almenys 876 vols per la vaga de pilots d'aquest dimecres

Almenys 100.000 persones es veuran afectades per l'aturada, que afecta també vols intercontinentals

HA06 HAMBURGO (ALEMANIA) 23/11/2016.- Aviones de la aerolínea Lufthansa permanecen aparcados en la pista del aeropuerto de Hamburgo (Alemania) hoy, 23 de noviembre de 2016. Lufthansa informó ayer de que hoy operará 2.124 vuelos de los 3.000 que estaban programados para la jornada, y precisó que afectará a rutas de largo y corto recorrido desde Alemania. La protesta de los pilotos de Lufthansa no afectará a las filiales Eurowings, Swiss, Austrian Airlines, Air Dolomiti y Brussels Airlines. La huelga ha obligado a cancelar al menos 66 vuelos, sobre todo conexiones aéreas nacionales, aunque también se han suspendido algunas rutas a Praga y Viena. EFE/Axel Heimken

HA06 HAMBURGO (ALEMANIA) 23/11/2016.- Aviones de la aerolínea Lufthansa permanecen aparcados en la pista del aeropuerto de Hamburgo (Alemania) hoy, 23 de noviembre de 2016. Lufthansa informó ayer de que hoy operará 2.124 vuelos de los 3.000 que estaban programados para la jornada, y precisó que afectará a rutas de largo y corto recorrido desde Alemania. La protesta de los pilotos de Lufthansa no afectará a las filiales Eurowings, Swiss, Austrian Airlines, Air Dolomiti y Brussels Airlines. La huelga ha obligado a cancelar al menos 66 vuelos, sobre todo conexiones aéreas nacionales, aunque también se han suspendido algunas rutas a Praga y Viena. EFE/Axel Heimken / AXEL HEIMKEN (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El Grup Lufthansa ha cancel·lat 876 dels seus 3.000 vols programats per a aquest dimecres a conseqüència de la vaga convocada pel sindicat alemany de pilots Vereinigun Cockpit (VC) amb l'objectiu de reclamar millores salarials. En una nota de premsa, el grup lamenta la decisió del sindicat i informa que operarà 2.124 vols. Del conjunt dels cancel·lats, 51 corresponen a vols intercontinentals i preveu que al voltant de 100.000 passatgers es veuran afectats per aquesta situació.

Per informar de qualsevol incidència, el grup alemany ja està oferint informació sobre qualsevol canvi en els vols a través de la seva pàgina web. "Lufthansa està fent tot el possible per mantenir informats els seus clients i per reubicar-los en vols d'altres aerolínies o per utilitzar altres mitjans de transport", assenyala l'aerolínia.

AUGMENT SALARIAL

El sindicat convoca aquesta vaga -entre les 00.00 i les 23.59 hores d'avui, dimecres- per reclamar un augment salarial mitjà del 3,66% anual, davant el 2,5% que ofereix la companyia per als pilots de Luthansa, Lufthansa Cargo i Germanwings, una oferta que VC considera "molt inferior" davant la de la resta de col·lectius.

Pel que fa als tripulants de cabina (TCP), que el mes passat van anar a la vaga convocats pel sindicat UFO, la companyia planteja un increment mitjà salarial del 7% i una nova estructura de sobrecàrrecs a Eurowings a Alemanya, que permetria incrementar el seu sou gradualment en tres anys fins a equiparar-se amb els de Germanwings.

COSTOS

Notícies relacionades

Lufthansa Group busca reduir els seus costos unitaris i negocia amb els sindicats sobre salaris vinculats a productivitat, plans de pensions i edat de jubilació, principal escull en la negociació, que ha provocat vagues dels seus TCP i pilots.

El novembre del 2015, el grup va acordar un increment del 2,2% anual per al 2016 i el 2017 per a pilots i personal de terra i es va comprometre a seguir negociant amb els TCP, el conflicte dels quals ja fa més de dos anys que dura.