CONSUM

Cinc trucs per aprofitar al màxim el Black Friday 2016

Et donem cinc consells per treure el màxim profit de les ofertes del Black Friday

3
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

El Black Friday del 2016 s'acosta. Aquest divendres serà un dels dies de més vendes de l'any gràcies a la multitud de botigues que ofereixen productes amb preu rebaixatpreu rebaixat. Serà una oportunitat d'or per avançar-se al Nadal i fer la compra d'articles de tota mena, des de tecnologia a moda, joguines i fins i tot cotxes. Però amb el comerç bolcat, serà difícil elegir i analitzar els millors productes. Per això, t'expliquem cinc trucs per aprofitar els descomptes del Black Friday.

1. BUSCA I COMPARA

Descobrir ofertes al Black Friday és relativament senzill. Només has de visitar les pàgines web de les teves botigues habituals, descarregar els fullets d'ofertes o passejar-te pels establiments habituals. Hi trobaràs tota classe d'ofertes. El que recomanen els experts és no tornar-se boig, fixar una llista de coses realment necessàries i limitar-se a comprar productes útils.

Una vegada detectat un article que interessa, és important saber si realment el seu preu és ajustat. El Black Friday és un dia de competició per a les botigues, i la majoria intentarà ajustar preus. Per fer la comparació és recomanable tornar a mirar els fullets i recórrer a Google: buscar per nom de producte a Google Shopping, buscar-lo al cercador 'on line' de botigues similars i, en el cas d'Amazon, recórrer a la sempre útil Camelcamelcamel.

Una vegada assegurat que és el millor preu, falta prendre la decisió de si comprar-lo o no.

2. PACIÈNCIA, PERÒ SIGUES RÀPID

Al Black Friday hi haurà ofertes que duraran tot el dia, diversos dies o només hores. És important assegurar-se de quan caduca l'oferta, si és per a unitats limitades o no. Comparar preus és bàsic, de manera que s'ha de tenir paciència quan es detecti un objecte que volem, però al mateix temps ens hem d'assegurar que n'hi ha prou unitats. Es pot preguntar a la botiga o veure si hi ha un comptador d'unitats o de límit temporal d'oferta en el cas de les botigues 'on line'.

3. NO TINGUIS POR DE COMPRAR 'ON LINE'

El comerç 'on line' és el que ha portat el Black Friday i el que l'ha expandit. Cada vegada hi ha més botigues 'on line' de prestigi, i estan caient els casos de problemes en les compres per aquest canal. És per això que si trobem una oferta 'on line' a la web d'un comerç conegut, no s'ha de tenir por de comprar. El podrem rebre a casa en molts casos l'endemà i amb ports gratuïts, i en altres casos recollir-lo a la botiga habitual.

No obstant, també s'ha de ser cautelós. Si no coneixem la botiga, és bo destinar cinc minuts a Google per buscar-ne imformació, opinions, assegurar-se d'on ve el producte i si té o no garantia europea. Això sol passar en webs com Ebay: a vegades el producte pot venir de la Xina i trigar fins a 30 dies a arribar al client.

4. LES BOTIGUES FÍSIQUES EXISTEIXEN

El Black Friday és molt 'on line', però també 'off line'Les botigues físiques també s'han sumat en massa a aquesta jornada de descomptes, i en molts casos serà més fàcil trobar un producte a la botiga que a la web. Passarà sobretot en articles de moda, en què les unitats 'on line' són limitades i en botigues físiques seran molt més grans.

Notícies relacionades

També hi haurà molts petits comerços que se sumaran a la iniciativa, de manera que trobar productes a preu més barat als comerços de barri serà possible. Només caldrà passejar-se.

5. CONSULTA LA POLÍTICA DE DEVOLUCIONS

Per últim, una vegada decidit quin producte comprar, és bo assegurar-se de quina és la política de devolucions. S'ha de preguntar quants dies hi ha per tornar-lo, i si tenim dret a recuperar els diners o a un canvi per un altre producte del mateix valor. Moltes vegades no consultem aquesta informació, que pot ser factor determinant per pagar per un producte uns euros més però assegurar-nos que el podem tornar canviar en cas que no ens acabi agradant.