MERCAT LABORAL

Rosell planteja formar funcionaris de les oficines d'ocupació perquè "aprenguin" a ajudar els aturats

El president de la CEOE afirma que el contracte únic que proposa Ciutadans "només és una teoria"

2
Es llegeix en minuts

El president de la CEOEJuan Rosell, ha proposat formar tots els empleats públics dels serveis públics d'ocupació durant dos o tres anys perquè aprenguin a ajudar els aturats a trobar ràpid una feina, encara que això impliqui una paralització temporal d'aquestes oficines.

Rosell, en declaracions a Onda Cero recollides per Europa Press, ha subratllat que els serveis públics d'ocupació "no funcionen", ja que només aconsegueixen col·locar l'1,7% dels desocupats, per la qual cosa s'hauria d'emprendre una "autèntica reestructuració" d'aquests serveis, com s'ha fet en altres països.

"Hem de ser valents i fer una reestructuració autèntica. I la primera de totes és fer cursos de formació durant dos o tres anys a tots els empleats públics dels serveis d'ocupació, fins i tot a costa de paralitzar-los, perquè aprenguin com poden ajudar una persona que ve a la seva finestreta a obtenir un lloc de treball en un termini curt de temps", ha suggerit.

Rosell ha afegit que això s'ha fet en països com el Regne Unit i Alemanya, amb "resultats bastants importants". "I aquí hem de tenir la valentia de dir que radicalment no funcionen (els serveis d'ocupació), paralitzar-los i anar en una altra direcció", ha insistit.

El president de la CEOE ha denunciat que hi ha descoordinació en les comunitats autònomes i amb l'Estat perquè les competències en aquesta matèria estan transferides i "tothom va pel seu compte".

L'OCUPACIÓ, LA VIA PER ELEVAR ELS INGRESSOS DE LA SEGURETAT SOCIAL

Respecte a la proposta de PP i Ciutadans d'establir un contracte amb indemnització ascendent per retallar la temporalitat, Rosell ha assenyalat que és una "alternativa imaginativa, assenyada, però és només teoria i de la teoria a la pràctica hi ha un bon tros".

"La realitat és que en aquest moment tenim al voltant d'11 milions de persones amb contractes indefinits i 4 milions de temporals i hi ha grans diferències en la indemnització. El més lògic seria que tothom tingués coses semblants. Aquesta és la tendència de cara al futur però la realitat actual és l'altra i veurem com som capaços de fer aquesta transició i veure qui té la valentia de dir quin és el full de ruta perquè això sigui possible", ha apuntat.

En la seva opinió, Espanya, que és un país d'empreses de serveis, hauria d'incrementar el pes dels llocs de treball tecnològics, amb més formació i millor educació.

Notícies relacionades

Pel que fa al sistema de pensions, Rosell ha afirmat que la CEOE sempre està a favor d'emprendre reformes per poder millorar-lo i garantir-ne la viabilitat. Ara que els ingressos de la Seguretat Social estan "estancats", el president de la patronal pensa que, encara que hi ha fórmules per descarregar de despeses el sistema i elevar els seus ingressos, "la recepta" passa per seguir impulsant l'ocupació i el creixement econòmic.

"Hi ha moltes partides possibles. Les partides de viudetat, d'orfandat, se'ls podria fer un altre plantejament. Però no ens confonguem. Si traiem aquestes partides i les posem via impostos, doncs al final és el mateix. Els ingressos han de venir de més gent treballant, de més activitat, de més creixement del PIB perquè tot això dóna com a conseqüència immediata més ingressos", ha argumentat.