Les borses obren amb fortes caigudes davant la victòria de Trump

L'Ibex 35 cau gairebé el 4% mentre la resta de mercats europeus obren en vermell

tokioefe

tokioefe

1
Es llegeix en minuts
OLGA GRAU / BARCELONA

Pànic a les borses. La victòria del republicà Donald Trump en les eleccions dels EUA ha arrossegat els mercats europeus en la seva obertura. Des de la matinada els futurs apuntaven a fortes caigudes pels dubtes que desperta el programa econòmic del nou inquilí de la Casa Blanca, amb la seva aposta pel proteccionisme, la renegociació dels tractats de lliure comerç amb Mèxic i el Canadà i la seva promesa de deixar aparcat el tractat de lliure comerç amb els Estats Units.

Notícies relacionades

L'Ibex-35 ha començat la sessió amb caigudes del 3,94% en els primers compassos mentre la resta de borses europees estan en vermell. El principal índex de la Borsa de valors de París ha registrar una caiguda del 2,86 % en l'obertura de la sessió i s'ha situat en 4.348,68 punts

Els mercats no són amics de la incertesa i la victòria de Trump els ha agafat per sorpresa. El dia anterior, Wall Street va viure la millor jornada en vuit mesos, amb un pujada del 2,08% en el Dow Jones i d'un 2,22 % en el selectiu S&P 500; mentre que aquest dimarts aquests indicadors van avançar un 0,40 % i un 0,38 %, respectivament. 

Temes:

Ibex 35 Borsa