INTEGRACIÓ SOCIETÀRIA

Merlin s'estrena a la borsa com la primera immobiliària espanyola

Les seves accions comencen a cotitzar amb guanys del 2,5% després de la fusió amb Metrovacesa

Santander, BBVA i Popular comptaran amb més d'un terç de les accions de la firma conjunta

2
Es llegeix en minuts
M. JIMÉNEZ BOTÍAS / BARCELONA

La flamant primera immobiliària espanyola per volum d'actius, Merlin Properties, s'ha estrenat aquest dilluns a la borsa amb guanys de més del 2%, al portar la seva cotització fins als 10,3 euros. La socimi -societat cotitzada d'inversió immobiliària- que dirigeix Ismael Clemente suma una cartera d'actius valorats en 9.300 milions d'euros, i té tres grans bancs com a principals accionistes. Divendres passat va tancar la fusió amb Metrovacesa -immobiliària que tenia el deute en mans del Santander, el BBVA i el Popular- amb el corresponent traspàs d'actius i canvi d'accions que ha donat lloc al gegant immobiliari.

Aquest dilluns cotitzen els nous títols emesos per Merlín per abordar el canvi i, per tant, és la primera jornada en què la socimi ja té en el seu capital els tres bancs, fins ara propietaris de Metrovacesa. Els dos últimes tindran un 6,4% i un 2,8%, respectivament, mentre que el Santander serà el primer accionista amb més del 21% del capital. Han firmat un compromís per no vendre títols en, almenys, els sis mesos posteriors a la integració.

La immobiliària té més  de tres milions quadrats de superfície i genera rendes per 450 milions a l'any

La nova Merlin veu la llum amb una cartera d'edificis d'oficines, centres comercials i centres logístics en renda que sumen més de tres milions de metres quadrats de superfície i capacitat de generar ingressos per rendes de 450 milions d'euros a l'any. En aquesta cartera destaquen immobles, com la Torre Madrid, a la plaça España de la capital, una de les quatre torres del Nord del Passeig de la Castellana, també a Madrid, quatre edificis d'aquest eix i quatre a l'avinguda Diagonal de Barcelona. També té gairebé 900 sucursals del BBVA. A més, es confirma com un dels principals operadors logístics d'Espanya, àrea en la qual ha incorporat aquest any la divisió logística de Saba i té una participació significativa a la ZAL de Barcelona.

CENTRES COMERCIALS

Notícies relacionades

No obstant, el gran salt de Merlin amb la fusió es produeix en el sector dels centres comercials, ja que es convertirà en la segona companyia més gran del país, només per darrere d'Unibail-Rodamco, amb un total de vint, respecte als sis que tenia fins ara. Entre ells, hi ha el Marineda de la Corunya, el que acull la Fnac de Callao (Madrid) o Les Arenas de Barcelona.

En virtut d'aquesta fusió, es dóna impuls a Testa Residencial, la que serà primera empresa de lloguer de vivendes del país, ja que es constitueix amb una cartera de 4.700 pisos, i de la qual Santander també serà primer soci amb un 46% del capital. Testa Residencial es constitueix com a socimi amb l'objectiu de créixer mitjançant aportació d'actius dels seus socis i amb el focus posat en la seva eventual sortida a borsa.