CLASSIFICACIÓ DE RIQUESA

Catalunya és l'autonomia amb més nombre de rics a la llista de 'Forbes'

Un total de 27 catalans disposen de 32.475 milions d'euros a la seva disposició

2
Es llegeix en minuts

Catalunya és la comunitat autònoma amb més nombre de rics, ja que concentra un total de 27 persones que representen una riquesa global de 32.475 milions, segons la nova edició de la llista Forbes 2016 de les grans fortunes espanyoles. Isak Andic, fundador de Mango, lidera la classificació, amb una fortuna de 3.800 milions d'euros. Catalunya és la tercera d'aquesta llista espanyola si es quantifiquen les aportacions a aquesta fortuna col·lectiva teòrica d'aquests 27 rics, i Galícia la primera, amb 83.600 milions (amb Amancio Ortega i el seu Inditex com a protagonistes), i Madrid la segona, amb 38.500 milions, segons ha informa la publicació.

Rere Catalunya, les comunitats que tenen més rics són Madrid amb 24, i València, amb 10. A l'extrem contrari, Castella i Lleó és la comunitat autònoma que menys riquesa aporten els seus rics, ja que va generar en el període de classificació 1.725 milions d'euros, representada per tres persones.

Si atenem el nombre de rics per sectors d'activitat segons 'Forbes', el sector alimentari és el que ocupa el primer lloc, amb nou noms que sumen 18.150 milions. A continuació, se situa el sector de la construcció i el de les inversions, amb vuit cada un, i el tèxtil amb sis.

SECTORS

Per sectors, sis membres de la llista Forbes dels espanyols més rics formen part del sector tèxtil, que és el que més riquesa ha generat els últims 12 mesos, amb 81.500 milions. Així, la indústria tèxtil encapçala la llista dels 35 sectors més productius del país, i Inditex és l'empresa que més hi contribueix.

La indústria alimentària se situa en segona posició, amb una riquesa generada de 18.150 milions, quatre vegades i mitjà menys que la tèxtil. La construcció ocupa la tercera posició, amb 16.450 milions, seguida del sector de la distribució, amb 13.850 milions d'euros generats. Els sectors que van aportar menys generació de riquesa personal van ser l'industrial (450 milions d'euros); la indústria càrnia (450 milions); el sector de la joieria (425 milions), i el siderúrgic (400 milions).

Notícies relacionades

Múrcia, amb un únic ric a la llista, aporta 1.000 milions d'euros. Les Canàries també van registrar una persona classificada i 700 milions d'euros, igual que Extremadura, representada també per una persona i 400 milions d'euros.

Navarra i Castella-la Manxa són les dues úniques comunitats autònomes que no han tingut representació en la llista de 'Forbes', igual que les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla, ja que no alberguen cap de les 100 grans fortunes d'Espanya.

Els catalans més rics

10. Carmen Thyssen Bornemisza (900 milions).