AUTOMOCIÓ

El centre de dades de Volkswagen a Barcelona tindrà 50 empleats

Seat gestionarà el laboratori d'idees per a la nova mobilitat, per al qual busca emplaçament

El 'digital lab' de Catalunya adoptarà l'estil de les 'start-ups' que ja tenen altres nuclis de R+D del grup

tfuentes28878880 hospitalet 02 03 2015 mobile world congress en la fira gran 161028113618

tfuentes28878880 hospitalet 02 03 2015 mobile world congress en la fira gran 161028113618

2
Es llegeix en minuts
Antoni Fuentes
Antoni Fuentes

Periodista

ver +

El nou centre mundial de dades que obrirà el grup Volkswagen a Barcelonacentre mundial de dades VolkswagenBarcelona va agafant forma. El laboratori d'idees i d'anàlisi per portar a terme solucions en la mobilitat del futur (Barcelona Lab) tindrà una plantilla d'uns 50 empleats d'alta qualificació, segons el projecte inicial que gestiona la direcció de Seat.

Aquesta cinquantena de professionals inclouran perfils com matemàticsenginyers informàtics que formaran un "observatori" relacionat amb la mobilitat del futur que es va perfilant en l'actualitat, amb especial atenció en la connectivitat, la conducció eficient i autònoma i la digitalització de serveis, segons ha indicat en un comunicat enviat a la plantilla de Seat UGT.

Un portaveu de la direcció de Seat ha confirmat que "el grup treballa en el projecte per instal·lar a Barcelona un centre de dades, tot i que encara no està tancat".   

La companyia ja ha iniciat els treballs de prospecció per buscar una ubicació a les instal·lacions del nou centre a l'àrea de Barcelona. Una de les condicions bàsiques és que les oficines disposin d'una connexió a internet amb prou capacitat per gestionar una gran quantitat de dades.

La direcció de Seat ha agafat les regnes en la gestió del projecte després del vistiplau obtingut per la cúpula de Volkswagen a la inversió en el nou centre de dades de Barcelona. Les negociacions s'han portat a terme de manera sigil·losa en els últims mesos amb la participació del president de Seat, Luca de Meo, el tinent d'alclade d'Economia de Barcelona, Jaume Collboni, i el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras. 

L'embrió del centre serà "l'ecosistema de 'start-ups" que De Meo vol crear aprofitant la presència de professionals a Barcelona i també el reclam de la ciutat com a pol d'atracció de talent, segons va explicar en l'últim Saló de l'Automòbil de París. Seat ha creat una acceleradora de 'start-ups' juntament amb Connector en què ja s'han seleccionat sis projectes d'emprenedors a qui es recolzarà i que s'integraran a les oficines de la companyia. Paral·lelament, la marca ha creat un equip transversal per impulsar la digitalització i la R+D en la nova mobilitat. 

XARXA DE 'DIGITAL LABS'

El nou centre de Barcelona se sumarà a la xarxa que està creant el grup alemany, que ja compta amb altres 'digital labs' a la seva seu central de Wolsburg, Munic, Berlín i San Francisco, així com el de Skoda a Praga. 

En la inauguració, dimarts passat, del centre d'investigació de Berlín, el president del grup Volkswagen, Matthias Müller, va indicar que la companyia està creant "laboratoris d'idees regionals fora de les estructures i els processos establerts", i va afegir que aquests nuclis d'innovació són "la interfície ideal amb el món de les 'start-ups' i són un valuós catalitzador".

El grup està construint una "xarxa global de laboratoris en informació i telecomunicacions i centres en altres competències en què Volkswagan dirigirà els seus esforços en el futur" en aquestes noves àrees.

A L'ESTIL DE SILICON VALLEY

Notícies relacionades

Els nous centres d'anàlisi i projectes digitals que està posant en marxa la multinacional alemanya adopten l'estil d'organització i treball "àgil" propi de les 'start-ups' de Silicon Valley, amb l'objectiu d'accelerar el desenvolupament de les innovacions, segons ha explicat el responsable de tecnologies de la informació de la companyia, Martin Hofmann. 

El plantejament dels nous centres també és obert a 'start-ups' externes, universitats i altres laboratoris d'innovació. En el cas de Berlín, Volkswagen hi ha integrat professionals de la firma nord-americana Pivotal.