PROCÉS CONTRA EXDIRECTIUS D'UNA ENTITAT BANCÀRIA

El retard en la causa de Catalunya Caixa permetrà penes lleus

L'Audiència de Barcelona va trigar un any i set mesos a resoldre en últim recurs

En un principi, els acusats es podrien beneficiar de les dilacions indegudes

 

  / ARCHIVO / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El retard en la tramitació de la causa i l’any i set mesos que l’Audiència de Barcelona ha trigat a resoldre el recurs on confirmava la conclusió de les indagacions permetrà que els exalts càrrecs de CatalunyaCaixa investigats per haver aprovat “desproporcionats” augments retributius s’enfrontin a una pena de, com a màxim, un any i quatre mesos de presó amb la qual evitarien, d’entrada, ingressar a la presó. I és que se’ls haurà d’aplicar l’atenuant de dilacions indegudes, segons fonts judicials coneixedores del cas.

El delicte pel qual estan encausats 41 exmembres del consell de CatalunyaCaixa, entre ells el que va ser el seu president, Narcís Serra, és el d’administració deslleial, que està castigat amb una pena que oscil·la entre els sis mesos i els quatre anys de presó. En el cas que se li apliqués l’atenuant de dilacions indegudes (durant la instrucció també hi va haver períodes inactius) no qualificades, la franja seria dels sis mesos a l’any i quatre mesos de presó, segons les mateixes fonts. Si se’ls condemnés al màxim, la pena no arribaria als dos anys i podrien evitar anar a la presó.

Notícies relacionades

Els endarreriments poden beneficiar encara més els acusats, si es té en compte si les dilacions indegudes són gaire qualificades. En aquest supòsit, l’eventual condemna seria únicament  d’uns mesos de presó.

Ara, està pendent que el fiscal Fernando Maldonado presenti el seu escrit d’acusació, en què definirà les penes i contra qui es dirigeix. L’Audiència de Barcelona ha avalat la seva tesi que els exdirectius van aprovar increments salarials per als màxims responsables de l’entitat i que no eren coincidents amb la situació de la caixa i la crisi.