canvis en el líder del cava

Josep Ferrer presenta una oferta per a la compra del 51% de Freixenet

El patriarca del grup ofereix 230 milions d'euros a les famílies Bonet i Hevia

freixenet

freixenet

1
Es llegeix en minuts

Josep Ferrer Sala, president d'honor del grup Freixenet, ha presentat una oferta ferma per comprar el 51% del capital del fabricant de cava als membres de les famílies fundadores, segons informa en la seva edició d'avui 'La Vanguardia'. Ferrer Sala, de 91 anys, ha llançat la seva oferta a títol personal, i ha valorat el 51% de l'empresa en 230 milions d'euros, menys que els 255 milions en què va valorar la companyia el grup alemany Henkell el març passat.

Notícies relacionades

Josep Ferrer ha presentat la seva oferta per escrit a la resta dels accionistes de la firma, i s'ha compromès a formalitzar la compra en un document privat abans que s'acabi el mes. Ferrer pagaria ara part del preu en concepte d'arres i es compromet a formalitzar l'operació i completar el pagament abans del 31 de juny.

Josep Ferrer controla el 42% del capital del grup, que ara dirigeix el seu fill Pere Ferrer Noguer, com a conseller delegat. Freixenet ha mantingut contactes per a la venda d'accions del grup, a més de Henkell, amb la multinacional japonesa Suntory, com una via per solucionar la delicada situació financera del líder del cava a Espanya. En tots els moviments fets, la família intenta mantenir el control accionarial. En qualsevol moviment, es preveu la desinversió de la família Hevia i de dos dels germans Bonet, mentre que els Ferrer incrementarien el control sobre el grup.