cita amb l'oci digital

Aficionats de totes les edats omplen la Barcelona Games World

El primer dia d'obertura al públic mostra l'interès de la ciutadania per l'oci digital

jcortadellas35824691 games world bertran colau baiget161007133700

jcortadellas35824691 games world bertran colau baiget161007133700 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
JOSEP M. BERENGUERAS / BARCELONA

La gran fira de videojocs de Barcelona, la Barcelona Games World, ha obert aquest divendres les portes al gran públic. En les primeres hores ja s'ha pogut veure l'interès del públic de totes les edats per aquesta nova cita: instituts, pares amb fills, escoles i joves i no tan joves han començat a omplir els estands dels expositors.

Després del dia dedicat als professionals del sector (més de 6.000 acreditats), aquest divendres ha obert les portes oficialment la fira. Des de primera hora milers de visitants han començat a omplir els pavellons, encara que s'espera que aquesta tarda sigui el moment de més afluència del dia. Escoles i instituts han posat la nota de joventut a la fira, encara que molts pares també han anat a la fira. "Som aficionats des de fa anys als videojocs, i juguem amb el Marc (el seu fill de 4 anys) moltes vegades", explicava María Rato, una de les visitants que ha anat a la fira.

Els estands amb consoles i grans reclams visuals són els més sol·licitats. En especial els de Sony, amb una gran aposta en metres quadrats i producte perquè els fans puguin provar jocs com Mafia III o les Playstation VR, les seves ulleres de realitat virtual. També hi ha hagut cues a l'estand de Nintendo, ple dels seus personatges més famosos, i al de Microsoft-XBox, amb atraccions com el Fifa 17.

Mentrestant, la zona de jocs i consoles retro, 'Retrobarcelona', ha despertat la curiositat dels nostàlgics d'aquest sector. "No passaran mai de moda. Per a nosaltres són part de la família, ja que hem crescut amb ells. Seguim jugant a consoles que ens vam comprar en els 90", diu Adrián Campo.

Notícies relacionades

La fira ha sigut inaugurada oficialment per l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i el president de Fira Barcelona, Josep Lluís Bonet. En la passejada que han fet per la fira, s'han deixat fotografiar amb personatges com Son Goku i Vegeta de Dragon Ball o Super Mario.

L'interès per aquesta cita ha fet que les entrades per demà dissabte s'hagin esgotat en la venda 'on line', encara que hi haurà un nombre d'entrades limitat que es comercialitzarà el mateix dia a la taquilla.