relleu

Santos-Suárez assumeix avui la presidència de la CNMV

El conseller de més edat de l'organisme cobrirà la marxa d'Elvira Rodríguez de manera provisional

1
Es llegeix en minuts

El conseller més antic de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV)Juan Manuel Santos-Suárez, assumirà des d'aquest dijous, 6 d'octubre, la presidència del supervisor dels mercats per evitar el bloqueig de la institució davant la falta d'un govern amb plenes funcions per renovar la cúpula.

L'absència d'acord entre els partits polítics ha impedit que la presidenta sortint, Elvira Rodríguez, es mantingués almenys de manera transitòria fins a la formació d'un nou executiu. A més, Santos-Suárez assumirà les funcions de vicepresident, ja que Lourdes Centeno també cessarà avui com a número dos de la CNMV.

El nou president va ser nomenat el 3 de maig del 2014 com a conseller de la CNMV i assumirà les funcions de president i vicepresident com a marca el reglament de règim interior de l'organisme. "El president serà substituït pel vicepresident i, si no, pel conseller no nat de més antiguitat en el càrrec en els casos de vacant, absència o malaltia", recull aquest reglament.

Santos-Suárez va néixer el 20 d'octubre del 1953 i va exercir com a president executiu d'Avalmadrid abans del seu nomenament com a conseller a la CNMV. El que serà en la pràctica nou president de la CNMV fins que el pròxim Govern designi la nova cúpula de l'organisme és llicenciat en Dret (ICADE E-3) per la Universidad de Deusto (1975) i MBA pel IESE (1978).

Notícies relacionades

Entre el 2007 i el 2008 va ser viceconseller d'Hisenda de la Comunitat de Madrid i del 2003 al 2007 va ser viceconseller de Modernització i Qualitat dels Serveis de la Comunitat de Madrid. Santos-Suárez també va ser conseller i director general de Merrill Lynch Agencia de Valores (1998-2002) i conseller i director general de les societats gestores i de la xarxa de distribució de l'activitat de particulars a AB Asesores (1987-1995).

A més, el consell de la CNMV passarà a assumir les funcions executives del comitè, ja que aquest últim no té prou quòrum per tractar les qüestions diàries de la institució. El consell estarà format, a més de per Santos-Suárez, pel subgovernador del Banc d'Espanya, Fernando Restoy; la secretària general del Tresor, Rosa María Sánchez-Yebra, i Beatriz Gloria.