telecomunicacions

Brussel·les presentarà en "setmanes" una nova proposta per evitar abusos pel final del 'roaming'

Juncker es compromet a l'Eurocambra a posar fi al sobrecost de l'ús del mòbil a la UE, però adverteix que inclourà límits

fcasals35520502 jun01 estrasburgo  francia  14 09 2016   el presidente de la160914102842

fcasals35520502 jun01 estrasburgo francia 14 09 2016 el presidente de la160914102842 / PATRICK SEEGER

1
Es llegeix en minuts

La Comissió Europea presentarà en les "setmanes vinents" una nova proposta per evitar possibles abusos dels clients quan es posi fi als costos per itinerància en les comunicacions dins de la UE el juny del 2017, després de veure's obligada a retirar per les crítiques una primera proposta que limitava el 'roaming' gratuït a 90 dies.

"En les setmanes vinents veuran una projecte millorat", ha anunciat el president de l'Executiu comunitari, Jean-Claude Juncker, en el seu discurs sobre l'estat de la Unió Europea davant el ple del Parlament Europeu.

Notícies relacionades

Juncker ha explicat als eurodiputats que la setmana passada va decidir retirar la proposta inicial de limitar a 90 dies el 'roaming' gratuït (amb un màxim de 30 dies consecutius), perquè va assumir que "no complia la promesa" de posar fi a aquest sobrecost. La Unió Europea s'ha compromès que les comunicacions en itinerància dins del territori comunitari siguin gratuïtes a partir de juny del 2017, incloses trucades, missatges i paquets de dades.

Els estats membres i el Parlament Europeu van acordar que aquesta mesura s'acompanyés de certes salvaguardes per evitar "abusos" dels usuaris. En aquest context, Brussel·les va presentar el dia 5 una proposta "correcta en l'aspecte tècnic, segons ha defensat Juncker davant l'Eurocambra, però que "no complia la promesa" d'eliminar totalment els costos per itinerància. El cap de l'Executiu comunitari ha assegurat que la nova proposta que preparen els seus serveis "mantindrà la promesa" i serà "millor". "Quan viatgem per Europa amb el nostre telèfon mòbil, ens hem de sentir com a casa en qualsevol lloc d'Europa", ha dit Juncker.