TELECOMUNICACIONS

Brussel·les retira el pla que limitava a 90 dies el 'roaming' gratis a Europa

La Comissió Europea treballa en una nova versió del text, que va ser criticat per limitar a 90 els dies de gratuïtat

HOS1 BRUSELAS (BÉLGICA), 22/06/2016.- El presidente de la Comisión Europea, Jean-Claude Juncker, ofrece una rueda de prensa sobre el brexit en Bruselas, Bélgica, hoy 22 de junio de 2016. Según los últimos informes, el 45 por ciento de los votantes británicos están a favor de la permanencia del Reino Unido en la Unión Europea, mientras el 44 por ciento está en contra. EFE/Olivier Hoslet

HOS1 BRUSELAS (BÉLGICA), 22/06/2016.- El presidente de la Comisión Europea, Jean-Claude Juncker, ofrece una rueda de prensa sobre el brexit en Bruselas, Bélgica, hoy 22 de junio de 2016. Según los últimos informes, el 45 por ciento de los votantes británicos están a favor de la permanencia del Reino Unido en la Unión Europea, mientras el 44 por ciento está en contra. EFE/Olivier Hoslet / OLIVIER HOSLET (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ha ordenat retirar la proposta d'ordenació sobre el 'roaming''roaming' presentada dilluns passat i ha demanat elaborar una nova proposta de llei. 

Així ho ha confirmat la mateixa Comissió Europea, que en una nota a la pàgina web del Mercat Únic Digital afirma que "per instruccions del president Juncker, retiren el projecte i treballen en una nova versió".

Notícies relacionades

La proposta de la Unió Europea, que fa anys que batalla per eliminar el 'roaming', finalment plantejava que els operadors de telefonia mòbil poguessin reduir a 90 dies l'exempció del recàrrec per les comunicacions en itinerància (o 'roaming'), com a mesura de prevenció contra possibles abusos dels clients.

D'aquesta manera, els usuaris més viatgers es podien trobar que passats els 90 dies, haguessin de fer front a tarifes més altes que les del seu país novament, una proposta que va ser criticada al considerar-se que aquesta lletra menuda anava en contra dels missatges de la Comissió Europea, que ha anat reduint el cost de les trucades, els missatges i internet a l'estranger durant els últims anys i el sobrecost dels quals ha de desaparèixer el 2017