REESTRUCTURACIÓ

Abengoa tanca un acord definitiu amb els seus creditors per al seu rescat

El pacte suposarà una injecció de 655 milions nous en la firma

undefined32552103 a tower belonging to the abengoa solar plant is se160503190415

undefined32552103 a tower belonging to the abengoa solar plant is se160503190415 / MARCELO DEL POZO

3
Es llegeix en minuts

Abengoa ha tancat finalment de matinada el seu acord de rescat amb els seus bancs creditors i els fons per a la reestructuració del seu deute financer i la seva recapitalització, que suposarà una injecció de diners nous al grup de gairebé 655 milions d'euros.

Segons ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV)CNMV, l'import total dels diners nous que es prestarà al grup puja a 1.169,6 milions d'euros, encara que aquesta quantitat inclou els imports refinançats dels préstecs rebuts pel grup al setembre i desembre del 2015 i el març del 2016 -uns 515 milions d'euros-.

Aquest finançament acordat entre la companyia i els seus creditors, després d'un acord segellat cap a la 1.30 hores de la matinada després de maratonianes sessions de negociació al llarg de les últimes setmanes, tindrà un rang superior al deute preexistent i es dividirà en diferents trams.

Concretament, un primer tram puja a 945,1 milions d'euros, amb venciment màxim de 47 mesos que comptarà amb garanties reals sobre determinats actius, incloent-hi entre altres el projecte A3T a Mèxic i les accions d'Atlantica Yield propietat del grup d'enginyeria i energies renovables. Les entitats finançadores tindran dret a rebre un 30% del nou capital social d'Abengoa després de la seva reestructuració.

El segon tram correspon a 194,5 milions d'euros, amb venciment màxim de 48 mesos garantit amb, entre altres, determinats actius del negoci d'enginyeria. Les entitats finançadores tindran dret a rebre un 15% del nou capital social de la nova Abengoa.

Un tercer tram, inclou una línia de crèdit contingent per un import màxim de 30 milions d'euros, amb venciment de 48 mesos que comptarà amb garanties reals sobre determinats actius incloent-hi, entre altres, el projecte A3T a Mèxic i les accions d'Atlantica Yield propietat de la companyia i la finalitat exclusiva d'assegurar finançament addicional per a la finalització de la construcció del projecte A3T. Les entitats finançadores tindran dret a rebre un 5% del nou capital social d'Abengoa.

307 MILIONS DE NOVES LÍNIES D'AVALS

A més, l'import de les noves línies d'avals puja a 307 milions d'euros. Les entitats finançadores tindran dret a rebre un 5% del nou capital social d'Abengoa.

L'acord suposa per als creditors acceptar una quitació del 97%, mantenint-se el 3% restant amb venciment a 10 anys, sense meritació anual d'interessos i sense possibilitat de capitalització. Els que participin en el rescat podran capitalitzar un 70% de l'import dels crèdits i rebran a canvi un 40% de la nova Abengoa.

En aquest cas, el 30% restant del nominal del deute preexistent serà refinançat mitjançant nous instruments de deute que substituiran els preexistents i que tindran la condició de sènior o júnior en funció de si aquests creditors participen o no en els trams de diners o avals nous. Aquests instruments tindran venciment de 66 i 72 mesos, respectivament, amb possibilitat de pròrroga fins en 24 mesos addicionals, i meritació anual d'interessos de l'1,50% (0,25% de pagament en efectiu i 1,25% de capitalització o pagament en efectiu únicament sota certes condicions).

Notícies relacionades

L'acord reconeix també que l'instrument júnior podria ser objecte d'una posterior reducció (que en cap cas podrà ser superior al 80% del valor nominal inicial anterior a la capitalització abans esmentada) en cas que per materialització de contingències l'import del deute antic refinançat (després de la capitalització del 70% anteriorment referida) excedís de 2.700 milions d'euros.

Per la seva part, els actuals accionistes, on destaquen els Benjumea amb un 51%, es quedaran amb una participació del 5% del capital. Aquesta participació podria elevar-se en un 5% addicional si en el termini de vuit anys les quantitats degudes es paguen segons l'acordat.