El port de Barcelona fa un altre rècord d'activitat

Sixte Cambra demana una solució "estable" per evitar la presència de manters als molls

2
Es llegeix en minuts
ANTONI FUENTES / BARCELONA

El port de Barcelona continua de rècord en rècord. Els molls de la capital catalana van registrar el primer semestre d’aquest any un nou màxim en el trànsit de mercaderies gràcies a un augment de les tones gestionades del 4%, a l’arribar a 24,2 milions de tones. La millora del comerç s’aprecia amb claredat en un increment del nombre de contenidors del 13% els sis primers mesos de l’any, la qual cosa significa un 54% més que l’anterior nivell màxim anterior a la crisi.

El nombre de contenidors destinats a l’exportació va augmentar un 4% i continua superant en pes els importats, que van augmentar el nombre d’unitats gestionades en un 11%.

Exportació de vehicles

Exportació de vehiclesUn dels pilars de la millora del comerç gestionat a través del port és el que es deu a l’exportació i importació de vehicles, que es va incrementar un 6% i va arribar al rècord de 477.202 cotxes, dels quals 240.000 es van destinar a altres països i procedien, en un gran percentatge, de les fàbriques de Seat i de Nissan a Martorell i Barcelona. El ritme d’activitat en aquest sector s’ha intensificat durant els últims mesos, com mostra un rècord mensual del mes de juny amb 94.000 vehicles.

El Port, optimista

El Port, optimista«Els nostres indicadors mostren que l’activitat econòmica internacional del nostre entorn es troba en una dinàmica molt positiva, la qual cosa permet ser optimistes de cara a l’any 2017 i el 2018», ha indicat el president de Port de Barcelona, Sixte Cambra.

L’arribada de creueristes es va mantenir pràcticament estable, amb un lleuger augment de l’1%, encara que el nombre de turistes que tenen l’inici o el final del seu viatge a Barcelona va augmentar un 15%, segons ha destacat el port.

Els alts nivells d’activitat s’han traslladat també als resultats econòmics registrats per l’empresa pública Port de Barcelona, que va registrar un resultat net de 19,1 milions durant el primer semestre, un 30% en relació amb el mateix període de l’any 2015. També va contribuir a aquesta millora el descens de la càrrega financera i de les amortitzacions. La xifra de negoci va ser de 76,8 milions d’euros, un 1% més.

Manters

Notícies relacionades

MantersCambra ha destacat que la venda ambulant dels manters a les proximitats del port, dins la seva àrea d’influència, ha donat pas a una situació de «normalitat» després de les mesures aplicades per l’Ajuntament, que han desplaçat els manters a altres zones.

De totes maneres, Cambra ha indicat que és necessari continuar buscant una solució estructural que «va més enllà de les competències del port». «En aquest moment, hi ha una situació de normalitat en l’àmbit portuari. És un tema que va més enllà. No vol dir que sigui un tema oblidat. És necessari trobar-hi una solució estable», ha indicat el president del Port de Barcelona.