EMPRESES

Gapsa, vint anys renovant oficines

L'empresa de Castellar del Vallès és líder espanyol en la fabricació d'armaris amb persiana

34334496 60

34334496 60 / Nuria Puentes

2
Es llegeix en minuts
ALBERT SEGURA / CASTELLAR DEL VALLÈS

Qui treballa en una oficina sap que la paperassa converteix cada centímetre en or, al no disposar de prou espai on emmagatzemar tanta documentació, al marge de versions digitals. L’empresa Gapsa (Grupo Armarios Persiana S. A. U.), establerta a Castellar del Vallès, va veure en aquesta situació un gran mercat per explotar fa 20 anys, i malgrat les previsions dels seus competidors del sector, ha aconseguit no només fer-se un forat en el mercat estatal, sinó convertir-se en líder en la fabricació d’armaris amb persiana.

La firma va néixer el 1996 de la mà d’Enrique González, fundador i director general de la firma, que es va instal·lar en una nau de lloguer de 1.200 metres quadrats a la localitat vallesana. Director d’una empresa de fabricació de mobles d’oficina, va deixar la feina on havia estat durant 12 anys per llançar-se en aquesta aventura. «Em van dir en aquell moment que era impossible, que no hi havia mercat, però ho vam saber fer bé amb el nostre monoproducte, que ara ha evolucionat amb una calaixera o un nou tipus d’armari per emmagatzemar portàtils a les aules escolars», assenyala González.

El producte estrella és l’armari de persiana, originari de la França de principis del segle XX. «Té unes propietats molt específiques, ja que un classificador amb calaixos requereix molt d’espai per cobrir-ne l’obertura, el doble del fons que té, i per això la persiana permet guanyar espai i comoditat a l’hora de buscar a l’interior», assenyala el fundador, que apunta al lema «espai útil». Són líders en el mercat espanyol, pels variats colors i dissenys i l’ergonomia.

Notícies relacionades

L’empresa concentra la producció a Castellar, des del tractament de l’acer, la mecanització, el pintat o el muntatge, amb la filosofia de no dependre de l’exterior. La nau té ara 10.000 metres quadrats i la plantilla ha passat de 14 a 80 treballadors, si bé s’havia arribat als 100.

Un nou salt

La fira Cuba Industria exposa aquesta setmana la gamma de la firma, el principal país d’exportació de la qual és França. «Recentment hem arribat a un acord amb la indústria del metall cubana per acabar les dues últimes fases de producció a Cuba dels armaris que venguem a la mateixa illa, i això és important, perquè tancar un negoci d’aquest tipus allà significa que s’està negociant directament amb l’Estat cubà», assenyala González. Amb aquesta perspectiva, les previsions de la companyia són molt positives per a aquest any, en què preveuen tancar amb una facturació de 15 milions d’euros.