TRÀMITS JURÍDICS

El jutge exigeix a Conde diners en metàl·lic o aval bancari per sortir de la presó

La fiscal demana al togat que ordeni a la Guàrdia Civil que investigui la relació dels franquistes amb l'exbanquer

El magistrat afirma que les finques aportades pels germans Alonso no són suficients per garantir que no fugi de la justícia

1
Es llegeix en minuts
MARGARITA BATALLAS / MADRID

El jutge Santiago Pedraz ha exigit a Mario Conde que dipositi els 300.000 euros de fiança que li ha imposat per sortir de la presó en metàl·lic o mitjançant aval bancari al considerar que les finques aportades pels germans Alonso, membres de la Fundación Francisco Franco, no són garantia suficient per eludir el risc de fuga. El togat assumeix així el criteri de la fiscal Elena LorenteElena Lorente. A més, en el seu dictamen al magistrat la fiscal li sol·licita que ordeni a la Guàrdia Civil que investigui la relació de José Ángel i Jaime Alonso amb l'exbanquer al compartir la propietat d'una de les finques de Conde, els Carrizos de Casilblanco, que va ser subhastada el juny del 2013 per ordre de l'Audiència Nacional.

El magistrat explica que les taxacions aportades pels germans Alonso "no deixen de ser sinó informació de part sense inspecció ocular" i que en la documentació aportada només apareixen "còpies simples del registre de la propietat". A més, assenyala que existeixen "divergències" entre aquestes inscripcions "i les parcel·les cadastrals". Per això, assegura que aquestes propietats ubicades a Fuerteventura "no són suficient garantia".

"COMMINACIÓ"

Pedraz sosté que en aquest cas és millor "exigir un aval bancari o diners en metàl·lic". I assegura que aquesta exigència actua com a "comminació" per a l'exbanquer, ja que "sabent que els que li prestaran la fiança podrien perdre immediatament els diners, es comminarà a estar a disposició en tot moment d'aquest jutjat".

Notícies relacionades

La fiscal va argüir en el seu informe que no acceptava les finques dels germans Alonso perquè al ser "de tercers no es pot controlar" si aquests les venen durant la instrucció d'aquesta causa que no  "finalitzarà d'una manera imminent".

El jutge va dictaminar la llibertat sota fiança a l'exbanquer dimarts passat a l'haver disminuït el risc de fuga i de destrucció de proves. El togat va prendre la mateixa mesura el dia 9 quan va acordar excarcerar el lletrat de la família Conde, Javier Vega, amb una fiança de 100.000 euros.