HISTÒRIES MÍNIMES

Washrocks: s'ha acabat fer la bugada

Aquesta aplicació permet fer una comanda de bugaderia o tintoreria en un minut

Permet organitzar la recollida i entrega a casa o a la feina entre 7.00 i 23.00 hores

lpedragosa33969922 economia equipo de washrocks  con ignacio espada c160520194314

lpedragosa33969922 economia equipo de washrocks con ignacio espada c160520194314

2
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Fer la bugada i planxar no entren en la llista de tasques domèstiques preferides pels ciutadans, més aviat al contrari. En una època en què cada vegada més s’externalitza tota la feina de la casa que sigui possible, ¿per què no també la bugada? Això és el que van pensar fa un any i mig un grup d’emprenedors catalans que van veure que als EUA hi havia una aplicació de gran èxit que permetia fer una comanda de bugada des del mòbil (Washio) i van decidir replicar el negoci a Espanya. El nom triat és Washrocks.

La idea va néixer l’octubre del 2014. Els fundadors van veure que als Estats Units era un èxit, van analitzar el mercat espanyol i no hi havia cap producte semblant, però sí demanda. De mitjana, les famílies dediquen quatre hores a la setmana a tasques de bugaderia i tintoreria. ¿Per què no encarregar-les a un tercer amb totes les facilitats?», explica Iván Hernández, conseller delegat de la companyia des del mes de febrer. 

L’equip va crear un producte de base tecnològica molt simple de fer servir: una aplicació per a mòbils (iOS i Android) des de la qual en pocs clics es pot fer la comanda. «Les bugades van per quilos, mentre que la tintoreria és per peces. Obres l’aplicació, marques quin servei desitges sol·licitar, i tens la comanda feta en menys d’un minut. El client tria, amb només dues hores d’antelació, a quina hora vol que el transportista reculli les peces, i també quan rebre-les, els set dies de la setmana de set del matí a onze de la nit. I torna a tenir les peces a casa en tan sols 24 hores», detalla. El servei està disponible per a residents a Barcelona i Madrid. 

«Oferim una gran disponibilitat, facilitat d’ús i preus competitius», completa Hernández. La bugada de fins a cinc quilos costa vuit euros, i 10 camises planxades, 25. A això s’hi suma el cost de l’enviament/entrega, que sempre és de 5,5 euros. «Som intermediaris. No tenim tintoreries ni transport propi. Tenim acords amb tots dos: a Barcelona treballem amb quatre tintoreries i dues bugaderies, i a Madrid, amb dues i dues. Controlem tot el procés perquè el resultat sigui òptim, i pràcticament no tenim incidències», afegeix. Tenen contractades assegurances per si passés res amb les peces. 

 

PAÍS DE RENTADORES 

 

Notícies relacionades

En el temps que fa que estan operatius s’han adonat que Espanya és país de rentadores: tot i néixer amb l’objectiu de substituir-les, el 65% de les transaccions són per a tintoreria. «En altres mercats no és així. Hem estudiat molt bé on farem el següent pas: París», anuncia. La companyia descarta obrir en més ciutats d’Espanya, ja que no són prou grans perquè el servei sigui rendible. Per això, al setembre o l’octubre faran el salt a la capital francesa, on ja han estudiat el mercat i han iniciat contactes. 

L’empresa dóna feina a sis persones, i aquest any preveu facturar 300.000 euros. De moment, ha aixecat 350.000 euros de finançament, i està en procés de selecció d’inversors per a una nova ronda de 500.000. «Gairebé tothom qui ho prova repeteix. L’índex de repetició és del 70%, i no una vegada, sinó gairebé una vegada a la setmana», sentencia Hernández. 

Temes:

Empreses