MARC D'INTERCANVIS POLÉMIC

Greenpeace s'enfila a una de les torres KIO a Madrid en contra del TTIP

Protesta contra les negociacions que porten a terme la UE i els EUA

Protesta dactivistes de Greenpeace Madrid a les torres KIO contra el tractat {TTIP} / REUTERS / ANDREA COMAS / VÍDEO: GREENPEACE

1
Es llegeix en minuts

Sis activistes de GreenpeaceGreenpeace han escalat la façana sud d'una de les dues Torres Kio per protestar per les negociacions que porten a terme la Unió Europea i els Estats Units per donar llum verda al Tractat Transatlàntic de Lliure Comerç i Inversió (TTIP).

L'organització ecologista considera que aquest tipus d'acords s'han de negociar sota el paraigua dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides o els compromisos adquirits en la cimera contra el canvi climàtic de París, segons un comunicat remès per l'ONG.

CONQUISTES AMBIENTALS I SOCIALS

És important dir "alt i clar" que ens oposem a aquest acord i que s'haurien de paralitzar aquestes negociacions perquè s'estan posant en risc conquistes ambientals i socials, ha manifestat Miguel Ángel Soto, portaveu de Greenpeace Espanya.

L'Acord Transatlàntic per al Comerç i la Inversió (TTIP per les seves sigles en anglès) és un ambiciós tractat comercial per facilitar els intercanvis entre els EUA i la UE però també per harmonitzar regulacions que permetin establir estàndards a nivell mundial.

Notícies relacionades

Les negociacions sobre aquest acord tracten multitud d'aspectes i sectors d'interès per a la ciutadania com l'agrícola, alimentació, regulació de substàncies tòxiques, contractació pública, serveis o la coordinació en matèria de regulació.

Per l'organització, les dues parts pretenen eliminar les barreres al comerç, especialment les no tarifàries, les que tenen a veure amb la diferents normes i estàndards de qualitat, salut, medi ambient, de denominació d'origen i que dificulten el comerç entre els dos costats de l'atlàntic. 

Temes:

Madrid TTIP