ACORD POLÈMIC

París creu que "l'opció més probable" és cessar les negociacions del TTIP

El secretari d'Estat francès del Comerç Exterior assegura que "Europa proposa molt i rep molt poc a canvi"

1
Es llegeix en minuts

El secretari d'Estat francès del Comerç Exterior, Matthias Fekl, ha considerat avui que "l'opció més probable" actualment és el cessament de la negociació en curs amb els Estats Units d'un acord de lliure comerç i inversions, conegut com a TTIP.lliure comerç iinversionsTTIP

El representant de l'Executiu francès ha atribuït aquesta possibilitat a l'actitud nord-americana i a la seva escassa reciprocitat: "Europa proposa molt i rep molt poc a canvi, i això no és acceptable", ha dit en una entrevista a l'emissora 'Europe 1'.

Fekl ha destacat que aquest acord, "tal com està actualment, és un mal acord", i ha recalcat que França "no el pot firmar" en aquestes condicions.

"Nosaltres volem defensar les nostres petites i mitjanes empreses, l'agricultura, el medi ambient. No tindria cap sentit haver fet la COP21 (cimera del clima) al desembre a París i uns mesos després firmar un pacte que la desfà", ha afegit.

El secretari d'Estat ha sigut entrevistat un dia després que Greenpeace Holanda revelés la pressió dels Estats Units perquè la Unió Europea (UE) UEs'adapti a les seves demandes.

Notícies relacionades

La filtració de l'oenagé, que inclou 248 pàgines, va portar ahir la comissària europea de Comerç, Cecilia Malmström, a garantir de nou que l'acord "no rebaixarà" la regulació europea sobre protecció de consumidors o medi ambient.

Els EUA i la UE van tancar el 29 d'abril a Nova York una nova ronda de negociacions i la pròxima està previst que se celebri en territori europeu, probablement al juliol.

Temes:

TTIP França