Brussel·les assegura que "mai" rebaixarà la protecció del consumidor

La comissària de Comerç atribueix la interpretació dels documents sobre la negociació UE-EUA a "malentesos"

Cecilia Malmstrom, comissària europea de l’Interior, durant una roda de premsa, avui a Brussel·les.

Cecilia Malmstrom, comissària europea de l’Interior, durant una roda de premsa, avui a Brussel·les. / OLIVIER {HOSLET} ({EFE})

1
Es llegeix en minuts

La Comissió Europea lamenta el "malentès" que s'ha produït amb la filtració per part de GreenpeaceGreenpeace de documents confidencials sobre la negociació del tractat de lliure comerç entre la Unió Europea (UE) i els EUA, el TTIP.

Brussel·les assegura que "mai" acceptarà rebaixar els nivells de protecció dels consumidors i el medi ambient. Els documents revelen pressions de Washington per a una regulació més laxa i un gran pes de les patronals i els 'lobbies' empresarials en les negociacions.

"Cap acord comercial de la UE rebaixarà mai el nostre nivell de protecció als consumidors, la seguretat alimentària o la protecció del medi ambient", assegura al seu blog la comissària de Comerç, Cecilila Malström.

PRODUCTES TRANSGÈNICS

Notícies relacionades

"Els acords comercials no canviaran les nostres lleis" sobre productes transgènics o sobre la producció càrnia, afirma. "No sóc dels que volen rebaixar les normes", sentencia. A la vegada, atribueix les interpretacions fetes dels documents a "un cert nombre de malentesos".

Els textos, afegeix, "reflecteixen les posicions de negociació de cada part i res més", explica. També destaca que "no és una sorpresa que hi ha aspectes en què la UE i els EUA tenen punts de vista diferents". La comissària afegeix que "en certes matèries estem molt allunyats els uns dels altres en la negociació i no hi haurà acord".